Pučko otvoreno učilište “Augustin Vivoda” Buzet u suradnji s aromaterapeutkinjom Ivanom Stilinović, organizira edukativnu radionicu za izradu proizvoda prirodne aromakozmetike, konkretno zimske kozmetike. Radionica će se održati u ponedjeljak 30. siječnja 2023. u buzetskom Narodnom domu (Mala dvorana, 2. kat) od 18.00 do 20.00 sati. Prijave se primaju do 20. siječnja 2023.

Na radionici će se izrađivati proizvodi:

▪ winter hranjivog balzama za usne (lip stick)

▪ winter zaštitne lanolinske kreme za ruke

Polaznici:

▪ min. broj polaznika za održavanje radionice: 5

▪ max. broj polaznika za održavanje radionice: 10

Tijek radionice:

▪ uvodno savjetovanje u trajanju od 15 min

▪ aromaterapija, prednosti prirodne aroma kozmetike u odnosu na komercijalnu kozmetiku

▪ teorijski dio radionice

▪ prikaz sastojaka za ovu radionicu; prirodni voskovi, lanolin, biljna ulja, hidrolati/cvjetne vodice, esencijalna ulja…

▪ tehnike formulacije

▪ praktični dio radionice: izrada proizvoda / svaki polaznik izrađuje vlastite proizvode

CIJENA RADIONICE:

▪ 25 € po polazniku / tečaj 7,53450 / 188,36 KN

Napomena:

▪ radionica nije namijenjena trudnicama i osobama mlađim od 18 godina

▪ svi materijali su uključeni u cijenu radionice…sirovine, pakiranja, printani materijal

▪ po završetku radionice, polaznici će sa sobom ponijeti proizvode i printani materijal

 

Evo, što kaže voditeljica radionice  Ivana Stilinović, bacc.oec., certificirani aromaterapeut: „Koža je čovjekov najveći organ i sve štetne tvari iz okoliša, hrane i proizvoda za njegu koje koristimo ulaze u organizam upravo putem kože. Aromakozmetika vam pruža ulaz u neki sasvim drugi svijet, svijet prirode i otkrivanje nepreglednih mogućnosti kombinacija koje nam pruža kao i rješenje nekih naoko sitnih problema poput stalno suhe i ispucale kože koju ne uspijevate hidratizirati komercijalnim balzamima i kremama.

Sezona hladnog vremena i vjetrovitih dana je pred nama. Ovi vremenski uvjeti kod velikog broja ljudi dovode do ispucale i suhe kože usana i ruku. Komercijalna kozmetika uglavnom sadrži sastojke koje nisu srodni lipidima naše kože te nam stoga ne pružaju primjerenu njegu, zaštitu i efekt kakav bismo željeli. Izradom vlastite prirodne aromakozmetike doprinosimo zdravijem načinu života sebe i svoje obitelji jer za razliku od komercijalne kozmetike, aromakozmetika lišena je svih kemijskih sastojaka štetnih za ljude, životinje i okoliš a istovremeno pruža nam njegu i zaštitu kože kakvu želimo.

Na našoj radionici zimske kozmetike naučiti ćemo spravljanje dva proizvoda neophodna u njezi naše kože tijekom zimskih mjeseci…winter zaštitni balzam za usne i winter hranjivu lanolinsku kremu za ruke. Naučiti ćete kako koristiti prirodne sastojke kao što su hladno prešana biljna ulja, voskovi, hidrolati, botanički definirana esencijalna / eterična ulja i otkriti tajnu spravljanja vlastite prirodne zimske kozmetike koja će vam osigurati njegu upravo onakvu kakva vam je potrebna.

Nije vam potrebno prethodno znanje o biljnim ekstraktima i aromakozmetici. Sa ove radionice ponijeti ćete sa sobom svoje proizvode, skriptu s informacijama i receptima kao i stečeno znanje.“