BOOKPARK – KNJIŽNICA NA OTVORENOM

BookPark obuhvaća niz radionica u dječjim igralištima i parkovima diljem Buzeštine. U BookParku djeci se pričaju priče, održavaju se igrokazi i lutkarske predstave, likovne i glazbene radionice, igraju se igre, a u BookParku se nalazi i “čarobni kovčeg” pun slikovnica i knjiga koje djeca, samostalno ili sa svojim roditeljima, listaju i čitaju. Projekt BookPark ostvaruje se u suradnji s mjesnim odborima Buzeštine.

PRIČAONICE I RADIONICE ZA DJECU

Kroz cijelu se godinu u knjižnici održavaju radionice i pričaonice za djecu. Ponekad su tematski povezane s razdobljem u kojem se odvijaju (božićne, karnevalske, ljetne). Cilj ovih radionica, osim samog promicanja knjižnice i čitanja, je i poticanje kreativnosti, zadovoljavanje potreba za komunikacijom među korisnicima radionica, savladavanju vještina, intenzivnom socijalnom učenju, kvalitetnom provođenju slobodnog vremena…

LJETNE RADIONICE

Tijekom ljeta knjižnica provodi ljetne aktivnosti za djecu. Uz pomoć volontera organiziraju se različite kreativne i edukativne radionice te igraonice ( likovna, kiparska, povijesna, detektivska, znanstveno-istraživačka, origami, astronomska, botanička, literarna). 

ISTRAŽIVAČI ZAVIČAJA

Uz pomoć volontera organiziraju se i radionice iz povijesti zavičaja. Djeca  istražuju gradske šterne, vrata, spomenike, prirodne znamenitosti, upoznaju se s važnim osobama Buzeštine, što bi kod djece trebalo izazvati želju  i interes za upoznavanjem s lokalnom baštinom i njenim očuvanjem.

SVETI NIKOLA I MALE BOŽIĆNE RADOSTI 

 godine zaživjela je manifestacija “Sveti Nikola, upali blagdanska svjetla grada” tijekom koje se svečano otvara javna dekorativna rasvjeta na Fontani. Djeca i roditelji mogu uživati u božićnim pjesmama, pričama božićnih vilenjaka, predstavi mađioničara i klauna, posjeti Svetog Nikole, a nude im se i božićni kolači te topli napitci.