Nakon dva i pol desetljeća iznimno zahtjevne obnove, lokacija kaštela Petrapilosa konačno je zaživjela i postala jedna od nezaobilaznih meta posjetitelja, jedinstvena lokacija za glazbene koncerte i evente.

Zub vremena koji je u zadnjih nekoliko stoljeća napuštenosti djelovao, utvrdu je polako oblikovao u romantični kompleks ruševina na vrhu stjenovitog brežuljka. S te lokacije stoljećima se čuvao prolaz kroz dolinu rječice Bračane, a danas to mjesto ima cilj postati okosnica razvoja tog djela istarske unutrašnjosti čije zelenilo zbog bogatstva vode odolijeva suncu čak i za vrućih ljetnih mjeseci. Ostaci impozantnih zidina s kojih se pruža predivan pogled prema vrhovima Ćićarije jedinstven su arhitektonski element kojega je teško pronaći negdje drugdje, jer je nastao i stvoren da zajedno s reljefnim nepravilnostima čini jedinstveni obrambeni kompleks.

Upravo zbog te svoje posebnosti kaštel je lokacija za vjenčanja iz snova, a cilj projekta Petrapilosa Weddings je da našim snagama tu viziju predstavimo budućim mladencima.

Kaštel Petrapilosa potencijalnim mladencima nudi mnoge mogućnosti, od organizacije obreda, ali i cijelog svadbenog domjenka na otvorenom. Zidine kaštela bajkovita su kulisa za fotografiranje. Petrapilosom se vjerojatno nisu šetale princeze, niti su ih osvajali prinčevi, jer je utvrda bila primarno obrambene namjene, ali je ona s vremenom poprimila romantičan predznak i svaka se mladenka u njoj doista može osjećati poput princeze.

Foto: Nina Roland

Petrapilosa nudi nezaboravno iskustvo što se tiče prirode, pogleda i lokacije. Osim što je prostor jedinstven,  jedinstvena je i ponuda usluga jer radimo u suradnji s lokalnim obrtima i tvrtkama, gdje se u prigodnom ozračju prikazuje bogatstvo boja, okusa i mirisa buzetskog kraja kroz dekoracije, vrhunsku gastronomiju, ponudu vina i autohtonih rakija.

Organizacija:

Pučko otvoreno učilište “Augustin Vivoda” Buzet

Turistička zajednica Grada Buzeta

Udruženje obrtnika Buzet

Sudionici:

Cvijeće: Loredana Obrt za cvjećarstvo, trgovinu i poljoprivredu

Catering: Obrt za ugostiteljstvo „Tina“ – Catering „Tina“

Torta i kolači: Ošo-obrt za proizvodnju, trgovinu, ugostiteljstvo i turizam

Fotografija: Rice and Roses, obrt za fotografiranje vl. Nina Roland

Video spot: Kušec Photography

Rasvjeta i efekti: FIRMA PRO EVENTS d.o.o.

Glazba: Ivana Majcan i glazbeni sastav ON AIR Acoustic music

Frizure: Frizerski salon KOSA vl. Rita Božić

Šminka: Kozmetički obrt EN FACE-BEAUTY & RELAX STUDIO, vl. Adrijana Jakac Babić

Odijelo: FIDELIO TAILOR CLOTHING

Vjenčanica: Vjenčanice Biba

Najam opreme: Najam šatora, obrt za iznajmljivanje opreme

Teranino i gin: Destilerija Aura

Modeli:

Andreškić Lorena i Romano Šćulac

Promo video:

 

Za sve informacije i upite obratite nam se s povjerenjem:

+385 99 437 2842

petrapilosa@gmail.com