1. obljetnica rođenja Stjepana Konzula Istranina bila je povod da se ta tema obrađuje u sklopu projekta Zavičajne nastave. Tijekom 2021. godine nastali su radovi kojima su učenici predstavili život i djelo ovoga protestantskog svećenika rođenog u Buzetu.

Budući da se njegova tiskarska aktivnost provodila na latinici, ali i na glagoljici, to je bila poveznica da se uči spomenuto staroslavensko pismo te da se učenici sami okušaju u tehnici kartonskoga tiska. Polaznici Produženog boravka izrađivali su razne didaktičke knjižice, označivače stranica s glagoljicom, grafike, plakate i stripove o životu Stjepana Konzula. Polaznice Kreativne radionice izradile su njegovu bistu od kartona, tkanine i kaširanog papira te oslikale portret u pet različitih likovnih tehnika. Motivima glagoljice ukrasile su torbice od tkanine. Polaznica dodatne nastave Povijesti izradila je digitalnu knjigu o Stjepanu Konzulu u kojoj je detaljno opisan njegov život, djelo i prilike u kojima je živio.

Radovi su radovi izloženi u izlogu Gradske knjižnice, dok se u dječjem kutku knjižnice nalazi fotopoint, rad učenika Produženog boravka, pomoću kojega se mali posjetitelji Gradske knjižnice mogu poistovjetiti s njegovim likom.