Od 1. do 31. srpnja u buzetskom se Zavičajnom muzeju može pogledati izložba slika „Nula dies sine linea“ akademskog slikara iz Zagreba Leonarda Budimlića Majnarića, poznatog po svojem osobnom pristupu crtežu i aktu.

Autor je izložio 27 slika manjeg formata, nastalih od 2019. godine do danas, u kojima uzima liniju kao osnovno izražajno sredstvo i pri čijoj izradi pažnju posvećuje ključnim elementima koji definiraju izabrani motiv.

U svom umjetničkom radu proučava humanizam kroz ljudsku figuru, maštu te neku vrstu likovne struje svijesti. Svaki dan crta ili slika, ponekad modelira pa se shodno time tok njegovog umjetničkog stvaranja tako neprestano obogaćuje.

Leonardo Budimlić Majnarić je rođen 10. kolovoza 1962. godine u Zagrebu. Završio je Školu primjenjenih umjetnosti u Zagrebu 1985., a 1990. godine diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, slikarski odjel u klasi profesora Josipa Vasilija Jordana. Radio je kao nastavnik likovne kulture u OŠ Voltino i u školi Zavoda za preodgoj maloljetnika Glina-Turopolje. Godine 1990. za svoje likovno stvaralaštvo dobio je pohvalu znanstveno – nastavnog vijeća AKADEMIJE LIKOVNIH UMJETNOSTI. Leonardo je izlagao na mnogim grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Trenutno radi kao samostalni likovni umjetnik te je član  HDLU-a, Likum-a, HZSU-a i međunarodne umjetničke online zajednice Art ćakula.

Dobitnik je Kontrapunkt nagrade Vladimir Dodig Trokut, Iva Vraneković – umjetnici umjetniku na 7. bijenalu slikarstva.