Na inicijativu psihologinje Meri Višić,  u suorganizaciji POU „A. Vivoda“ Buzet te uz pokroviteljstvo Grada Buzeta, u petak, 19.4. 2024.godine u goste nam dolazi dr.sc. Ranko Rajović.
Ranko Rajović, specijalist je interne medicine, magistar neurofiziologije te doktor sportskih znanosti. Autor je NTC programa učenja koji se provodi u 17 država, a u 7 je akreditiran od strane Ministarstva obrazovanja. Osnivač je Mense u 5 država, a od 2002. godine je i član odbora međunarodne Mense za darovitu djecu. Suradnik je UNICEF-a te je dobio priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu (2015). Radi na pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji, te je gostujući profesor na nekoliko Sveučilišta. Autor je knjiga: IQ djeteta-briga roditelja, Razvoj inteligencije kroz igru i Učenje je igra, koje su objavljene u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj, Italiji i Slovačkoj.

Predavanje pod nazivom „ UTJECAJ OKRUŽENJA NA SAMOPOUZDANJE I SAMOPOŠTOVANJE“ održat će se u Velikoj dvorani Narodnog doma s početkom u 19 sati.Ulaz je besplatan, a svi zainteresirani svoje ulaznice mogu podići u Gradskoj knjižnici Buzet.