Dana 13.04. 2023. do kraja svog radnog vijeka stigla je naša dugogodišnja ravnateljica prof. Mirjana Pavletić.
Od srca joj se zahvaljujemo na svemu što je napravila za našu ustanovu.

U vremenima društvenih promjena Pučko otvoreno učilište usmjerila je u pravcu kojeg i danas slijedi. Dala je pečat, neizbrisiv trag u kulturi ovog kraja, a i šire.

Pod njenim vodstvom ova je ustanova postala sinonim za kulturu te ključna karika u svim kulturnim događanjima u našem kraju. Održala je kontinuitet nekih tradicionalnih susreta i smotri poput Raspjevane Buzeštine te pokrenula mnoge nove projekte, programe i manifestacije, neke u partnerstvu s drugim ustanovama i institucijama, od kojih se mnogi i danas odvijaju te o kojima su pisali kako domaći, tako i strani mediji.

Subotina po starinski prvi je event koji je oživio starogradsku jezgru Buzeta, svojevrstan brend kojim je Buzet postao prepoznatljiv, dok je KIK Fest prvi i jedini festival klapa takve vrste u Istri. Sadržajno je obogatila tada Narodnu knjižnicu i čitaonicu, pokrenula zavičajnu zbirku Piquentinu, koja na jednom mjestu okuplja sva buzetska izdanja te izdanja o Buzetu.

Vodila je drugi značajni val investicija u Narodnom domu otkako je on uređen za potrebe Ustanove dalekih šezdesetih godina. Narodni dom danas je moderna i reprezentativna zgrada u kojoj se odvijaju najznačajniji kulturni programi, gradske svečanosti i prijmovi.

Tijekom njenih su mandata ostvareni mnogi investicijski projekti, koji su trajno obogatili sadržaj grada te podigli razinu kulturne svijesti. Tako danas knjižnica ima svoj, novi i dostupniji prostor koji je postao drugim dnevnim boravkom svim ljubiteljima knjige, a Buzet ponovno nakon dužeg razdoblja ima svoje kino u kojem buzećani istovremeno s drugim velikim gradovima mogu gledati najnovija filmska izdanja.

Naš je kolektiv vodila stručno i profesionalno te nas prijateljski usmjeravala i podupirala u svim idejama i projektima i profesionalnom usavršavanju.

Želimo joj sreće i ponajprije zdravlja u umirovljeničkim danima, puno sretnih trenutaka s najmilijima i veselimo se nastavku suradnje u nekim novim projektima.

 

Povodom svog odlaska, bivša je ravnateljica na društvenim mrežama objavila oproštajnu poruku, koju u cijelosti prenosimo.

„Poštovani kolege, suradnici, prijatelji, korisnici naših usluga i posjetitelji naših kulturnih i edukativnih programa,

na kraju radnog vijeka, nakon 40 godina radnoga staža, nakon više od tri desetljeća provedena u Pučkom otvorenom učilištu „Augustin Vivoda“ Buzet, od čega 31 godinu na mjestu ravnateljice ove ustanove, došlo je vrijeme za odlazak u mirovinu.
Moj zadnji radni dan u Učilištu bit će četvrtak, 13. travnja 2023. godine.
Osjećam iskrenu i ljudsku potrebu obratiti vam se kratkom porukom i najtoplije zahvaliti svima vama koji ste na bilo koji način tijekom toga dugog razdoblja bili dijelom moga malog profesionalnog svijeta.
Želim izraziti veliko i srdačno hvala svima vama s kojima sam dijelila planove i realizacije, kreativne i druge projekte, ideje i programe, razmjenjivala misli, gradila, stvarala, predstavljala, promovirala… dijelila sudbinu ove naše ustanove i svih koji joj pripadamo.
Želim zahvaliti svima koji su pomagali, surađivali, volontirali, a sve za dobrobit ove ustanove.
Želim zahvaliti svima vama koji ste posjećivali naše programe i koristili naše usluge jer u konačnici, sve ono što se radi i nudi u Učilištu, usmjereno je upravo prema vama, dragi naši sugrađani i sugrađanke, Buzećani i Buzećanke.
Razdoblje provedeno u Učilištu, s kolegama, suradnicima i poslovnim partnerima, ostat će mi u prelijepom i trajnom sjećanju. A kako i ne bi kada me je svaki dan bogatio novim iskustvima, darivao novim izazovima, uvjeravao u važnost i uspješnost timskoga rada, okruživao brojnim novim poznanstvima, nadasve dragim i vrijednim ljudima…
Radila sam s izuzetnim zadovoljstvom, neizmjerno zahvalna što imam privilegiju raditi posao koji volim, u struci za koju sam se školovala; sretna što se svaki dan mogu buditi s osmijehom na licu jer me čeka posao koji ispunjava i ostvaruje kao osobu.
Nadam se da sam u tom poslu bila bar donekle uspješna. Vjerujem da za sobom ostavljam zdravu i sređenu ustanovu koja se može ponositi i s nekoliko izuzetnih, pa čak i nagrađenih, ostvarenja (da istaknem samo neka: nova Gradska knjižnica, lijepo uređen Narodni dom, digitalizirano kino, 20 izdanja Subotine po starinski, 22 izdanja Festivala klapa, 30 izdanja Raspjevane Buzeštine, Zavičajna zbirka Piquentina…, o tisućama drugih kulturnih, zabavnih, edukativnih programa da i ne govorim…). Ali ono što je još važnije, ostavljam ustanovu koja je iznjedrila mali, ali snažan, sposoban i vrlo kreativan tim mladih, radišnih i odgovornih ljudi. Oni su budućnost Učilišta, nešto najvrjednije što ova ustanova posjeduje. Želim im svu sreću, puno novih izazova i puno uspjeha. To želim i novoj upravi i ravnateljici, vjerujući da neće biti teško nastaviti put već dobro uhodanom stazom kojoj će, naravno, ti mladi ljudi dodati svoj timbar i nove ideje.
Još jednom hvala svima na suradnji, povjerenju i podršci. Želim vam svako dobro i sve najbolje u privatnom i profesionalnom životu.
Mirjana Pavletić „

Od 13. travnja 2023. više neće biti aktivna ova e-mail adresa: mirjana.pavletic@poubuzet.hr
Molim vas da u daljnjoj komunikaciji koristite slijedeću e-adresu ravnatelj@poubuzet.hr