Buzetski će ljubitelji stand up komedije uskoro moći uživati u showu legendarnoga tvorca i autora sarajevske “Audic„je” Željka Ninčića. Program pod nazivom „Ero s ovoga svijeta“ odražat će se u Narodnom domu u subotu 21. siječnja 2023. s početkom u 20 sati. Ulaznice će biti u pretprodaji u Gradskoj knjižnici počevši od 16. siječnja, prema radnom vremenu Knjižnice (pon/ četvrtak: 12-19h te utorak/srijeda/petak: 9-15h). Cijena ulaznica u pretprodaji je 8 eura, a na dan predstave, pola sata prije početka programa, moći će se kupiti po cijeni od 10 eura.

Željko Ninčić,  tvorac i autor legendarne sarajevske  “Audicije” do sada je izveo preko 3000 predstava na kojima ga je gledalo gotovo 2 milijuna gledatelja širom bivše države. Samo u Beogradu, u Domu sindikata, te u Zagrebu u Velikoj dvorani “Vatroslava Lisinskog” imao je  gotovo 50 nastupa. Jedini je, sa svojom trećom “Audicijom” (Primi me) na prostoru bivše države nakon 1990. održao turneju s preko 1200 predstava.

Ljubitelji “Audicije” i BiH humora,  Ninčića znaju po Davoru Stevanoviću i recitaciji  o keruši i 7 malih kučića, zatim po Marinku Ćutuku, iz tkz. Nove Audicije , koji je 4 sata ćamio ćekajući i Veseli izbjeglica sa njegovim čuvenim „Primi me“.

Željko Ninčić sam za sebe kaže da je Ero sa OVOGA svijeta, pa se tako zove i predstava.Ovo je prvi put da Ninčić radi stand up varijantu gdje se  gledatelji  mogu prisjetiti  kultnih momenata legendarne predstave kao i novih autorskih kreacija. Nedavno je u Splitu, u Lori, zbog velikog interesa publike, predstava  izvedena  pet puta.

U predstavi se pojavljuju: Marinko Ćutuk, Hercegovac koji govori o svojim utiscima  i doživljajima sa “Audicija” širom regije, kao i svom odnosu prema današnjim dogadjajima i ljudima te promjenama koje se dešavaju. Drugi lik je Veseli Bosanac, koji također spominje svoje iskustvo sa “Audicije”, ali se najviše osvrće na svoj status izbjeglice, kao i na iskustvo iz Kanade gdje je proveo jedno vrijeme pa sad pravi paralelu tih dvaju svjetova.

U predstavi, koja traje preko 100 minuta, Ninčić je sabrao najinteresantnije momente iz svoga autorskog rada, obogaćene s uvijek prisutnim suvremenim događajima i zapažanijima, ali ovoga puta u stand up varijanti . Upravo ta monološka forma omogućuje  jedan potpuno novi način izražavanja kao i mogućnost drugačije interpretacije kakvu mnogi ljubitelji “Audicije” i  BiH humora nisu do sada doživjeli.