U četvrtak 3.11. u 19 sati. ponovo se družimo u Gradskoj knjižnici Buzet. U goste nam dolazi putopisac Goran Blažević iz Umaga, koji će predstaviti knjigu “Karavana: Ekspedicija kroz pustinju Rub al Khali”.

Goran će nam kroz multimedijalno predavanje dočarati kako se našao u prilici biti dio ekspedicije koja je na devama prošla 650kn kroz jednu od najvećih svjetskih pustinja.

Osim što je morao naučiti pravila pustinje i kako se nositi s njezinom teškom i negostoljubivom klimom, jedan od najvećih izazova bio je naučiti jahati devu i stvoriti odnos s tom životinjom. Nakon 25 dana u kojima je osjetio što znače žeđ i glad, u kojima je doživio velike teškoće i jake pustinjske oluje, došao je do cilja i postao jedan od malobrojnih koji su imali priliku boraviti unutar pustinje poznate i kao „Prazna četvrt.“

Nakon „Svilima“, knjige o njegovom 3300 km dugom pješačenju od Jordana do Hrvatske, Karavana je druga Blaževićeva knjiga, čiji su nakladnici Kulturna udruga Fotopoetika i Gradska knjižnica Umag.