U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u buzetskoj će Gradskoj knjižnici  u četvrtak, 20. listopada, gostovati poznati novinar i pisac Renato Baretić.

Renato Baretić autor je nekolicine romana, kao što su Hotel Grand, Pričaj mi o njoj, Osmi povjerenik, koji je doživio uspješnu filmsku varijantu, te Zadnja ruka. Objavio je i knjige pjesama: Riječi iz džepova, Kome ćemo slati razglednice te monodramu Evanđelje po Marku F. Šimleši. Poznate su i njegove TV kolumne Kadrovi kadra.

Renato Baretić (Zagreb, 12. travnja 1963.) je hrvatski novinar, književnik, scenarist i glumac. Studirao fonetiku i komparativnu književnost. Godine 1983. zapošljava se kao novinar i piše za brojne hrvatske novine i magazine. Surađivao je u TV projektima. Bio je koscenarist TV serije Novo doba, te sastavljač pitanja za TV kvizove. Zajedno s Ivicom Ivaniševićem, Antom Tomićem, Juricom Pavičićem i Alemom Ćurinom pokreće kulturni časopis Torpedo, klicu iz koje je kasnije izrastao FAK.[1] Za roman Osmi povjerenik (kasnije adaptiran u istoimeni film) dobio je mnogobrojne književne nagrade. Živi i radi u Splitu i otac je dvoje djece.

Jedan je od osnivača Pričigina – splitskog festivala pričanja priča. A koliko i sam voli pričati priče, kako je nastao Festival, što ga inspirira, kako i kada piše… saznajte na književnom susretu koji je zakazan za petak u 19 sati. Ulaz je slobodan.