U petak, 13. svibnja, s početkom u 19 sati, u buzetskoj će Gradskoj knjižnici Marijana Perinić, hrvatska spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica i jedna od najsvestranijih Hrvatica, predstaviti svoj najnoviji roman “Raskrižje”. Ulaz je slobodan.

O čemu je riječ?

Kristina se vozi taksijem prema aerodromu kako bi odradila prevoditeljski posao u Parizu. Kako je na raskrižju Jukićeve i Savske ulice prometna nesreća, na nagovor nervoznog taksista koji ne želi preuzeti odgovornost ako zakasne, ona mora donijeti jednu naoko nebitnu odluku: Skrenuti desno prema Trešnjevci ili lijevo prema zelenom valu kako bi stigla na let? Zbog lakšeg praćenja paralelnih radnji, cijeli je roman ispresijecan poglavljima Lijevo i Desno, čime životne priče protagonistice dobivaju na dinamici, živosti i zanimljivosti. Knjiga propituje temeljne obiteljske, prijateljske i životne vrijednosti, bavi se vječnom tematikom muško-ženskih odnosa, prijevare, izdaje i moći oprosta te se dotiče aktualnih tema poput političkih afera, prava na pobačaj, diskriminacije zbog različitosti i homofobije.

O autorici:

Marijana Perinić rođena je 8. kolovoza 1978. u Šibeniku. Radi kao stand-up komičarka, imitatorica, spisateljica, voditeljica, menadžerica i turistički vodič. U svijet stand-up komedije ušla je 2007. godine. Iza sebe ima više od 400 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije. Pokrenula je prvi tematski stand-up comedy show u regiji o muško-ženskim odnosima Štiklom u mozak, loptom u dupe, koji već godinama bilježi izvanredan uspjeh. Pokrenula je, organizira i vodi književne večeri pod nazivom Ženska priča, na kojima već treću godinu zaredom ugošćuje uspješne hrvatske autorice lijepe književnosti, beletristike i publicistike te umjetnice iz drugih umjetničkih područja. Vrhunac ljubavi prema pisanju i stand-up komediji njezin je prvijenac – zbirka kratkih priča sa stand-up comedy nastupa Gore ne može, koju je objavila izdavačka kuća Vuković.