U srijedu, 3. studenog u goste nam dolazi dramaturginja i kazališna redateljica Lana Bitenc sa svojom knjigom Farma Kukuriku, zbirkom igrokaza čija je temeljna ideja sportsko rješenje basnoslovne zavrzlame.
Kroz kazališni performans autorica će upoznati djecu sa simpatičnim stanovnicima Farme Kukuriku: pijetlom Miljenkom uvijek raspoloženim za sport, kokoškom Zlatom željnom medijske pozornosti, mačkom Krešimirom koji ne voli sport, ali voli spavati, nasmijanom mišicom Pavicom, zecom Nikšom koji leti avionom kroz farmu i sve informacije pronalazi na Internetu, alergičnim patkom Vlatkom, uvijek gladnom svinjom Veljkom, velikim šarmerom, psom Zlatkom te farmericom Đurđom. Ova simpatična družina dane provodi na farmi trenirajući različite sportove i promovirajući zdrav način života.
Osim upoznavanja s nesvakidašnjim i interesantnim stanovnicima farme, autorica će i uprizoriti ove “farmerske” priče, u kojoj će djeca, poput pravih kazališnih stručnjaka preuzeti mnoge uloge – pa i one glumačke.

Program će se održati u Kino dvorani Narodnog doma s početkom u 18 sati, a sve posjetitelje molimo da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.