Dokumentarni film, izložba fotografija i minijatura

 

U petak, 01. listopada, u organizaciji POU “Augustin Vivoda”, u buzetskom će se Narodnom domu s početkom u 18:00 sati održati večer posvećena Silvanu Komaru, čovjeku čudesne energije. U sklopu programa prikazat će se kratki dokumentarni film o njegovu usponu na Triglav (kino dvorana), predstaviti izložba fotografija iz njegova života (hol na 1.katu) te izložba minijaturnih rukotvorina (hol u prizemlju i na 1.katu).

Predstavit ćemo osebujnog buzetskog osamdesetgodišnjaka koji sve nas iznenađuje svojim nevjerojatnim poduhvatima, svestranom kreativnošću i upornošću, dobrom voljom i silnom energijom kojom uvijek zrači, kadgod ga sretnete.

Silvano Komar je umirovljenik koji nikada ne miruje, umirovljenik koji na svome balkonu u Domu za starije osobe u Buzetu uzgaja cvijeće, a u svojoj sobici od drva i metala izrađuje minijaturne predmete (kažune, boškarine, vozove, poljoprivredni alat, crkvice…), čovjek koji se služi kompjuterom, koji je vrlo aktivan na društvenim mrežama, koji se bavi nordijskim hodanjem, planinari… Čovjek je to koji je pobijedio dva zloćudna tumora. Čovjek koji je “otkrio” javnosti Stazu sedam slapova i na njoj izgradio most (Komarov most)!

Aktivan je u brojnim udrugama, među kojima u buzetskoj podružnici Hrvatskog planinarskog društva “Planik” Umag, u Udruzi umirovljenika, Udruzi antifašista i Društvu “Josip Broz Tito”.

Nedavno se po drugi put popeo na sam vrh Triglava, iskusio adrenalinski doživljaj pazinskoga Zip Linea, sprema se letjeti paragliderom… zanima ga sve što je neobično, zahtjevno, doživljajno… Silvano je pravo čudo od čovjeka: nedavno je ušao u deveto desetljeće života, pun ideja i planova. Morate ga upoznati!

Organizator: POU “Augustin Vivoda” Buzet

Donatori: Dom za starije i nemoćne osobe Buzet i Slovensko kulturno društvo “Lipa” Buzet