U vremenu od 9. do 30. rujna u Zavičajnom će se muzeju u Buzetu moći pogledati izložba slika „Vedute Buzeta“ Boška Kedža.

Autor je naslikao 10 slika u tehnici akrila na platnu, formata 60×80 cm, na kojima su isključivo vedute staroga grada Buzeta, odslikane pomoću kista ili špahtle, ili u kombinaciji jednog i drugog sredstva za slikanje.

Budući se, prema riječima samog autora, radi o jednom te istom motivu, istina iz različitih vizura,  nastojao je da slike ne budu, ni po izrazu, ni po koloritu, slične ili jednake jedna drugoj kako ne bi „upao u zamku slikanja jedne te iste slike”.

Buzetske ulice i pročelja, Vela i Mala vrata i mnoštvo drugih motiva staroga grada, su se često puta nalazili na  crtežima i platnima Boška Kedža, ali do sada nije imao cijelu izložbu  sadržajno vezanu samo za motive isključivo staroga grada.

Uoči autorova jubileja, 30-godišnjice izložbenog rada, prava je prigoda baš uoči Subotine, blagdana Grada Buzeta, publici prikazati najnoviji opus veduta, vizura i motiva stoljetnoga grada na čunjastom brijegu.

Izložba će se moći pogledati u uredovno vrijeme Muzeja, a subotom i nedjeljom po prethodnoj najavi.