Već dobro oprobani  koncept ne mijenja se ni ovog neobičnog ljeta. Sedmi put zaredom u Buzetu će se održati filmske večeri koje donose najbolje naslove Motovun Film Festivala te već tradicionalni festival filmova za mlade i djecu. I na taj način ekipa MFF-a nastoji da uslijed nemogućnosti održavanja festivala u Motovunu filmovi dođu do što već broja gledatelja u Istri.

Program Buzz@teen održat će se na Motovunu susjednom brdu od četvrtka, 20. kolovoza do nedjelje, 23. kolovoza. Niz poslastica za mlađi uzrast bit će otvoren animiranim filmom Raggie o djevojčici čija krpena lutka oživi. Pozornost će izazvati i talijanski naslov Moj brat lovi dinosaure. Film o dječaku, koji se srami svog mlađeg brata s Downovim sindromom, osvojio je Nagradu mlade publike Europske filmske akademije.

Djeca će doći na svoje i filmom Rocca mijenja svijet, o nekonvencionalnoj 11-godišnjakinji, nalik na modernu Pipi Dugu Čarapu, koja živi s vjevericom. Putovanje jednog princa prekrasna je animacija koja u Buzet stiže s međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju. Još jedna animirana poslastica je Pazi na čarobnjaka, avantura o dječaku Terryju koji zaluta u neobično kraljevstvo.

Švedski film Faunutland i izgubljena čarolija prati djevojčicu koja jedina može spasiti čarobnu zemlju punu čudesnih stvorenja. Nespretni dječak koji se želi dokazati, glavni je, pak, lik filma Odbrojavanje do kaosa. Tu je i niz kratkih filmova za mlađe, a Buzet će i ove godine posjetiti Profesor Baltazar. I ove će godine festivalski žiri mladih izabrati najbolji film ovog programa.

Starija publika uživat će u atrakcijama iz ovogodišnjeg motovunskog programa. Na programu je Ajvar, srpski kino hit o raspadu jedne ljubavi, zatim argentinski napeti pljačkaški film Veličanstveni gubitnici te prošlogodišnja makedonska uspješnica Bog postoji, njeno ime je Petrunija. Publiku će zabaviti, a možda i zabrinuti Selfie, francuski hit o modernom društvu u raljama pretjeranog korištenja tehnologije.

Zbog smanjenog kapaciteta gledališta, uvode se dvije popodnevne projekcije u kinu Muzej – u 16 i 18 sati, dok će se večernje projekcije održavati u Kapetanovom kinu i kinu Pjacalet u 21 sat. Popodnevne projekcije su besplatne, a ulaznice se podižu na blagajni, dok se karte za večernje projekcije prodaju po cijeni od 20 kuna na blagajni jedan sat prije početka projekcije. Sve projekcije održat će se uz maksimalne mjere opreza sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji.