BARBARA MUNJAS KONCERT

BARBARA MUNJAS KONCERT

Kaštel Petrapilosa

Petak 15. srpnja s početkom u 21 sat

BARBARA MUNJAS je glazbenica prisutna na hrvatskoj glazbenoj sceni od svojih srednjoškolskih dana kad je nakon last minute ulaska na Doru 2007. godine postala članicom legendarnih Gustafa, gdje se zadržala do kraja 2012. godine. S Gustafima je svirala na mnogim festivalima, odradila tristotinjak koncerata, s bendom svirala kao predgrupa Manu Chaou, radila na dva albuma, putovala svijetom i stjecala iskustvo stage- a da bi početkom 2013. osnovala svoj bend “Barbari” u kojem kreće sa svojim autorskim izričajem, pišući vlastitu glazbu i tekst. S Barbarima izdaje dva albuma “Monfiorenzo underground” i Santa Barbara” od kojih oba nailaze na super prijem kod publike i kritike. 2015. osvajaju nagradu Karlovačko RockOff za najbolju izvedbu.
2018. novim singlom u sklopu Calligraphy projekta Barbara pod svojim imenom kreće u novu avanturu. Pjesmom “Men” najavljuje drugačiji zvuk i estetiku od one u Barbarima, pomalo razvijajući sve što predstavlja albumom “Right place & right time”. U međuvremenu izbacuje singlove, a jedan od tih singlova, točnije “Gone Back” u kojem govori o susretu sa anksioznošću i depresijom, osvaja titulu “pjesma godine” na glazbenom portalu muzika.hr te AMVA nagradu za najbolji indie video, a radila je i glazbu za dvije kazališne predstave.
Debi albumom “Right place & right time” skreće pažnju brojnim izvrsnim kritikama u kojima se u onoj pisanoj za Soundguardian iz pera Tonija Matošina spominje kako je to “autoričino remek djelo”, dok Boris Abramović smatra kako smo “S “Right place & Right time” Barbare Munjas dobili još jednu izvanrednu članicu fantastične hrvatske girl power scene” te da ne vidi razlog da “Right place & right time” ove godine na “Rock&Offu” možda bude proglašen albumom godine.
Foto: Ana Knežević, Deana Kotiga, Sonicyut
Barbara se potvrdila kao sjajna kantautorica s vizijom i razlogom za pjesmu. K tome i istančanog ukusa u odabiru sjajnih glazbenika koji su dali svoj pečat albumu, te producenata.
Zlatko Gall
Promišljeno i majstoriski zaokružen album izlog je mnogih sastojaka koje je Munjas do sada prakticirala.
Hrvoje Horvat, Večernji list
Barbara Munjas dala nam je škrinjicu punu blaga koja je stvorena za umirujuće trenutke. Kroz pjesme je autorica ispričala priču, a svaki nas komadić albuma naginje na daljnju zainteresiranost za djelo. Ono što se godinama gradilo, sad je dostupno svima nama na uživanje, a takvo što se treba iskoristiti. “Right Place & Right Time” vrsta je glazbe zbog koje ljudi vole ili će tek zavoljeti glazbu. Barbara Munjas samo je potvrdila zbog čega se naziva osebujnom, jedinstvenom, intrigantnom i svestranom glazbenicom.
Tena Vizinger, muzika.hr
Stilski je to prošarano raznim utjecajima i žanrovima iako bi se dalo svesti na pitki indie pop, ali važnije je da je riječ o kvalitetnim pjesmama koje bi, da je kojim slučajem Barbara Munjas, recimo, Londončanka, dospjele na brojne radiopostaje kao singlovi dana, pjesme na koje valja obratiti pažnju, a nju bi se obasipalo hvalospjevima kao sjajnu novu kantautoricu čije vrijeme je upravo došlo. U svakom slučaju, ovaj album je diskografsko ostvarenje koje puno znači za hrvatsku glazbenu scenu jer dokazuje da imamo izuzetno talentirane autorice i pjevačice kakva je upravo Barbara Munjas.
Dubravko Jagatić, Nacional
________________________________________

ULAZNICE

70,00 kn/50,00 kn u pretprodaji

Ulaznice u pretprodaji moguće je nabaviti/rezervirati  u Gradskoj knjižnici osobno ili putem telefona na:

+385 52 215-545

ili

+385 52 662-836

Po izvršenoj rezervaciji karte možete platiti na IBAN HR 7424020061100108579

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE “AUGUSTIN VIVODA” BUZET

II. istarske brigade 2, 52420 BUZET

Radno vrijeme knjižnice:
UTO/SRI/PET: 09:00h – 12:00h
PON/ČET: 15:00h – 19:00h

Lokacija:
Kaštel Petrapilosa, Žonti bb
45.40556868147436, 13.899564875677468

Datum

srp 15 2022
Expired!

Vrijeme

21:00
Go to Top