Zorko Ziraldo: Sjećanja na djetinjstvo

Zorko Ziraldo: Sjećanja na djetinjstvo

U Gradskoj vijećnici Narodnog doma u četvrtak 16. ožujka 2023. s početkom u 18:00 sati predstaviti će se knjiga Zorka Ziralda “Sjećanja na djetinjstvo”, koju je autor izdao ove godine u Bujama, u vlastitoj nakladi.

Zorko Ziraldo rođen je u selu Podgaće 1933. godine, njegova je knjiga vrijedan je zapis o životu na Ćićariji u razdoblju velikih društvenih i političkih potresa.

O knjizi će govoriti autor Zorko Ziraldo i urednik knjige mr. sc. Drago Kraljević. Dobrodošli!

Zorko Ziraldo (1933.) završio je srednju tehničku i građvinsku školu u Rijeci, zatim diplomirao uz rad na Ekonomskom fakultetu u Puli. Po povratku sa školovanja radio je kao referent za komunalne poslove Općine Buzet, na izgradnji lokalnih vodovoda, cesti, kao i na elektrifikaciji okolnih sela i izgradnji dalekovoda. Godine 1962. sudjelovao je u formiranju novog građevinskog poduzeća “Temelj”, čiji je direktor bio deset godina. Godine 1964. izabran je za zastupnika u Hrvatski sabor. Jedan mandat obnašao je dužnost potpredsjednika Skupštine općine Buzet. Nakon toga seli u Buje, gdje postaje direktor tvrtke “Polet”. Dugi niz godina radi kao upravitelj “Istarskog vodovoda” – Ispostave u Bujama. Nakon odlaska u mirovinu, počinje izrađivati skulpture u kamenu i drvu. Do sada je imao tri samostalne i dvije grupne izložbe.

Datum

ožu 16 2023
Expired!

Vrijeme

18:00 - 19:00
Go to Top