ZLATOKOSA

ZLATOKOSA

U Buzetu 7. travnja gostuje Teatar Naranča iz Pule  sa svojom najnovijom predstavom za djecu – Zlatokosa. Program počinje u 18 sati, a evo što nam glumci poručuju:

Draga djeco, gospodo i dame drage, spremite se, jer ću iz sve svoje snage pričat priču o djevojci duge kose. Pričat ću vam o životu Zlatokose.“

Tako nas šašavi galeb u ulozi naratora priče uvodi u novu predstavu Teatra Naranča „Zlatokosa“. Zlatokosa je jedan u nizu klasika braće Grimm čija su djela svevremenska, uvijek zanimljiva najmlađima te uvijek nose važne životne vrijednosti i pouke. Stoga možemo reći da klasici braće Grimm nemaju samo zabavljačku svrhu, već i poučnu.

Nekada davno, u dalekom kraljevstvu, u neimaštini je živio mladi bračni par. Sve veća glad natjerala ih je da potajno uberu matovilac iz vrta svoje susjede, koja je na njihovu žalost bila vještica. Vještica ih je ulovila u krađi i oduzela im novorođenu djevojčicu koju je zatvorila u visoku kulu. Ta je djevojčica narasla u predivnu djevojku duge kose. Zvala se Zlatokosa.

Zlatokosa je cijeli život živjela u kuli u nadi da će jednoga dana iz nje izaći. Njen život se jednog dana preokrenuo kada je u njenu kulu došao neočekivan gost. Tko je došao i jeli Zlatokosa izašla iz kule, pogledajte u novoj predstavi Teatra Naranče.

Režija: Petra Vukelić

Adaptacija: Irin Šime Rabar

Scenski pokret: Katja Rabar

Scenografija: Luka Juričić

Kostimi: Valentina Ferlin – Živić

Izrada lutaka: Irin Šime Rabar i Valentina Ferlin – Živić

Glazba: Irena i Mauro Giorgi

Tekstovi songova: Katja Rabar

Dizajn rasvjete: Dino Krizmanić

Igraju: Katja Rabar, Majkl Mikolić, Irin Šime Rabar, Luka Juričić i Elizabeta Košeto.

Uzrast: 3

Trajanje predstave: 45 minuta

Datum

tra 07 2022
Expired!

Vrijeme

18:00 - 19:00
Kategorija
Go to Top