PAMTIM SAMO SRETNE DANE

PAMTIM SAMO SRETNE DANE

SRIJEDA 24.4. U 19:00 SATI : PAMTIM SAMO SRETNE DANE        

 

Dok sjedi u restoranu koji predstavlja čekaonicu za drugi svijet, umorni starac promatra goste restorana koji predstavljaju njega i njegovu najužu obitelj tokom bitnih trenutaka njegova života.

Originalni naslov: Pamtim samo sretne dane

Dužina filma: 72 minuta(e)

Država/Godina: HRV/2023

Žanr: drama

Glumci: Radko Polic, Zlatko Buric, Stjepan Peric

Redatelj: Nevio Marasovic

SADRŽAJ

Proljeće. Starac u crnom odijelu ulazi u vrt šarmantnog restorana punog gostiju. Sjeda sam za jedan od stolova gdje ga poslužuje Konobar koji se ophodi sa Starcem neobično prisno i pažljivo.

Čekajući svoju narudžbu, Starac krati vrijeme promatrajući ljude oko sebe i slušajući njihove razgovore; par studenata na prvom spoju, mladu obitelj sa kćeri koja slavi rođendan, bračni par čija rasprava prerasta u svađu…

Akteri i situacije se mijenjaju, vremenske prilike se postepeno kvare. Sunce zalazi, a gosti i njihovi razgovori istovremeno postaju sve mračniji i turobniji, a sve to počinje utjecati i na Starca, koji se, promrzao od hladnoće seli u unutrašnjost restorana.

Gosti koje Starac zatiče u restoranu su još mračniji.

Neurotična sredovječna žena i muž tupog pogleda prisjećaju se svog prvog spoja, narcisoidni političar drži govor pred svojom sljedbom …

Vani, u mraku, počinje padati snijeg.

Sve to kreće djelovati kao neki uvrnuti san koji se može svakog trenutka pretvoriti u pravu noćnu moru iz koje se Starac ne može probuditi. Promatra ljude kao da ih poznaje, osluškuje njihove razgovore, kao da ih je već čuo.

U jednom trenutku, postaje jasno da je Starac je zapravo umro i promatra svoj vlastiti život. Gosti za stolovima predstavljaju njega i njegovu najbližu obitelj u raznim, ključnim fazama njegova života. Kao u nekoj dramaturškoj slagalici, prvobitno nepovezane i fragmentirane priče dobivaju puni smisao kao cjelina. Bogata tapiserija u kojoj pratimo tragičan život jednog starca punog žaljenja, gorčine i krivih odluka koje je sada prisiljen gledati sa strane prije nego otiđe na drugi svijet. Zapostavljanje obitelji zbog karijere, samoubojstvo kćer njegovom krivicom i razočaranje u sina samo su neke od epizoda kroz koje u ovoj alegoriji života putujemo zajedno s njim.

Cijena ulaznice: 3,50€          

Datum

tra 24 2024
Expired!

Vrijeme

19:00 - 20:30
Kategorija
Go to Top