OPERNI ZVUCI

OPERNI ZVUCI

Koncert opernih arija na Petrapilosi

Na jedinstvenoj pozornici kaštela operni trio izvest će najpoznatije operne arije i prenijeti atmosferu s kazališnih dasaka na tisućljetne zidine. Na programu su djela poznatih skladatelja Giacoma Puccinija, Giuseppea Verdija, Gaetana Donizettija i drugi.

Nastupaju:

LORA PAVLETIĆ, hrvatska mezzosopranistica, aktivna dirigentica nacionalnih i internacionalnih vokalnih skupina i zborova diplomirala je operno pjevanje na konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu u kojem sada pohađa dirigiranje u klasi prof. A. Martinollia. Usavršava se na seminarima G. Surijana, M. Zadro, M. Pizzolato a operu, operetu i Lied na masterclasu Academie Vocalis s C. Ludwig. Od 2016. Kao solistica surađuje s Capella musicale Beata Vergine gdje nastupa i gradi zavidan repertoar religiozne glazbe. U Mozartovoj operi Figarov pir nastupila je u ulozi Kerubina a pjeva u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Švedskoj.

KRISTIAN MARUŠIĆ je danas jedan od mladih hrvatskih tenorskih nada. Nakon velikih uspjeha na koncertnim podijima u Italiji i Hrvatskoj, snimao je i nastupao na talijanskoj TV (Canale 5, RAI1…), ovih dana mu izlazi CD sa najpopularnijim opernim arijama i napolitanskim kanconama a upravo se vratio sa gostovanja u Dubaiu gdje je na EXPO predstavljao Italiju nastupivši sa Simfonijskim orkestrom nacionalnih konzervatorija. Uz studij na Konzervatoriju G. Tartini u Trstu u klasi prof. Cinzie de Mola, usavršavao se na raznim majstorskim radionicama (MasterClass Olge Šober uz završni koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana p. Zajca iz Rijeke; MasterClass Daniele Barcelona u Trstu te seminara s dirigentom Alessandrom Vitiellom).

NADA MATOŠEVIĆ OREŠKOVIĆ je kao dirigentica nastupala s Ljubljanskim akademskim simfonijskim orkestrom, Slovenskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Slovenske radiotelevizije, Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, nastupala sa Camerata Iabacensis, Youth Orchestra of Alpe-Adria, Orquesta Sinfonica del Estado de Mexico, Orchestra da Camera di Padova e del Veneto, Orchestra filarmonica di Udine, Orchestra Sinfonica Siciliana di Palermo, Milano Classica i mnogim drugima diljem Europe. Bila je dirigentica Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka, neko vrijeme ravnateljica Opere kao i intendantica. Pedagoškim radom se počela baviti kao asistentica prof. Nanuta na Muzičkoj akademiji u Ljubljani a potom kao docentica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

___________________________________________________________

Ulaznice:

Cijena ulaznice u pretprodaji: 30,00 kn

Ulaznice u pretprodaji moguće je nabaviti/rezervirati  do petka u Gradskoj knjižnici osobno ili putem telefona na +385 52 215-545

Radno vrijeme knjižnice:

UTO/SRI/PET: 09:00h – 15:30h

PON/ČET: 12:00h – 19:00h

Po izvršenoj rezervaciji karte možete platiti na IBAN HR 7424020061100108579

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE “AUGUSTIN VIVODA” BUZET, II. istarske brigade 2, 52420 BUZET,

Na dan koncerta redovna cijena ulaznice: 40,00 kuna

Lokacija:

Kaštel Petrapilosa, Žonti bb

45.40556868147436, 13.899564875677468

Datum

lip 10 2022
Expired!

Vrijeme

21:00 - 23:00
Go to Top