MAKRAME je ponovo IN! – kreativna radionica

MAKRAME je ponovo IN! – kreativna radionica

Pučko otvoreno učilište “Augustin Vivoda” Buzet u suradnji s gđom Vojkom Kotiga (Gropp.arete) organizira radionicu za izradu makrame proizvoda i dekoracija.

Radionica je pogodna za sve uzraste (10 ), a održat će se u srijedu 05. listopada 2022. u Narodnom domu u Buzetu (Mala dvorana, 2. kat) od 17.00 do 20.00 sati.

Trajanje radionice: 3 sata

Minimalni broj polaznika/ca: 6

Maksimalni broj polaznika/ca: 10

Cijena po osobi: 250,00 kn

Cijena uključuje: edukaciju, pokazne vježbe, materijal (makrame konop, drvene perle, drveni štap, ljepilo…). Sve radove koje polaznici/ce izrade na radionici ostaju im u trajnom vlasništvu i mogu ih ponijeti kući.

Prijave se primaju do 03. listopada na tel. 052 662 836 ili na mob. 091 5679520.

Više:

Makrame (Macramé) je jedna od najstarijih tehnika ručnog rada – tehnika vezanja čvorova, koja se pomorskim putevima prenijela u Europu. Usvojili su je mornari i ribari koji su čvorove koristili za krpanje svojih mreža, izrađivali drške za noževe, viseće mreže i dr.

Makrame tehnika vezanja čvorova kod izrade dekorativnih predmeta u nas kao i u svijetu, bila je vrlo popularna 70 -tih godina prošloga stoljeća, a ponovo doseže svoju popularnost, kao i mnogi drugi kreativni ručni radovi (pletenje, heklanje, šivanje) nakon nedavnog dugog pandemijskog razdoblja.

Najčešće se izrađuju visilice za cvijeće, sove i duge kao zidne dekoracije, viseće zidne dekoracije na štapu, božićne dekoracije (pahuljice, borići, snjegovići, anđeli) i slično.

Vojka Kotiga vlasnica je obrta Gropp.arete koji se bavi izradom uporabnih i dekorativnih predmeta tehnikom makramea.

Njeni makrame proizvodi mogu se vidjeti na štandu u Motovunu tijekom turističke sezone te na FB i IG stranicama – gropp.arete

https://www.facebook.com/gropp.arete

https://www.instagram.com/gropp.arete/

Datum

lis 05 2022
Expired!

Vrijeme

17:00 - 20:00
Kategorija
Go to Top