Koncert ansambla MiseEnScene

Koncert ansambla MiseEnScene

Ansambl MiseEnScene – koncert – Crkva svetoga Jurja – 29.9. u 18 sati

U petak, 29. rujna, u Buzetu gostuje Ansambl MiseEnScene koji će se u crkvi sv. Jurja u starogradskoj jezgri predstaviti izuzetnim izvedbama iz repertoara klasične glazbe skladatelja poput W.A. Mozarta, Polenca, Detonija, Milhauda i drugih. 

Program počinje u 18 sati, ulaz je slobodan.

Ansambl čine:

Bruno Philipp jedan je od najistaknutijih predstavnika hrvatskih klarinetista. Uz diplomu Muzičke akademije u Zagrebu, usavršavao se na konzervatoriju u Parizu. Solistički je nastupio s brojnim relevantnim hrvatskim ansamblima te ostvario suradnju s dirigentima i kompozitorima kao što su T.Uhlik, B.Šipuš, M.Makar, P.Dešpalj, J.Magdić, M.Miletić, D. Bobić i drugi. Član je komornih sastava trio Solenza, Zagrebački puhački trio i Camerata Cantilly. Aktivan je u osmišljavanju i realiziranju emisije Obrazovnog programa Hrvatskog radija ‘Glazbena kutijica’. Profesor je klarineta na Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.
 Prema sudu glazbene kritike BrunoPhilipp (Zagreb, 1978) jedan je od najistaknutijih predstavnika mlađe generacije hrvatskih klarinetista. Uz diplomu Muzičke akademije u Zagrebu, prepoznatljiv umjetnički izričaj izgradio je na Konzervatoriju u Parizu za vrijeme trogodišnjeg usavršavanja te na brojnim seminarima kod renomiranih svjetskih klarinetista: M. Arrignona, W. Boeykensa, T. Friedlia, P. Moraguesa i drugih. U svojoj karijeri bilježi brojne solističke nastupe s orkestrima i sastavima: Simfonijskiorkestar HRT, Tamburaški orkestar HRT, Zagrebački solisti, Hrvatska komorna filharmonija, Ansambl LADO, Hrvatski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar, Filharmonija Transilvanija, Orkestar Muzičke akademije, Fraktali, ansambl Cantilly, gudački kvartet Rucner, gudački kvartet Porin. Od osvojenih nagrada izdvaja se pobjeda na 1. hrvatskom natjecanju mladih umjetnika Papandopulo 2012. te osvojeno 2. mjesto na međunarodnom klarinetističkom natjecanju u Cluju 2011. kao i nagrada Udruženja rumunjskih kompozitora. 2009. godine položio je audiciju na mjesto solo klarinetista Simfonijskog orkestra HRT-a u čijem angažmanu ostaje 2 mjeseca. Bruno Philipp umjetnik je koji nadahnuto kombinira različite žanrove i stilska razdoblja,a njegov solistički opus često zahvaća praizvedbe suvremenih autora od kojih mu je nekolicina posvetila svoja djela: M.Makar, N.Njirić, J.Magdić, T.Uhlik, D.Bobić, O.Jelaska, V.A.Jockin, T.I.Borić, L.Lin-Ni. Sa sastavom Trio Solenza  2013. godine u nakladi Croatia records promovirao je nosač zvuka ‘Židovska glazbena ostavština u zvuku i riječi’, a 2016. njihov drugi album ‘Mozaik hrvatskih skladatelja’. Godine 2015. snimio je za izdavačku kuću Aquarius records nosač zvuka ‘Glazbena etno kutijica’ u suradnji s Gudačkim kvartetom Rucner. CD je nominiran za nagradu Porin u kategoriji najbolji instrumentalni album van klasične i jazz glazbe. U izdanju nakladničke kuće Cantus dobitnik je nagrade Porin 2017. za sudjelovanje sa Zagrebačkim solistima u snimci ‘Glas iz Dubrovnika’ skladatelja Miroslava Miletića u kategoriji najbolje kompozicije klasične glazbe. Iste je godine pozvan svirati u Zagrebačkom puhačkom triju. Redovito snima za potrebe fonoteke Hrvatskog radija, a od 2011. godine aktivan je u osmišljavanju i realiziranju emisije Obrazovnog programa Hrvatskog radija ‘Glazbena kutijica’. Profesor je klarineta u zvanju mentora na glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu. Sudjeluje u radu žirija na državnim i međunarodnim  natjecanjima. Član je Hrvatsko društva glazbenih umjetnika.

Vlatka Peljhan diplomirala je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Studij je nastavila na Visokoj školi za glazbu i ples u Rotterdamu gdje je stekla magisterije iz violine i viole. Solistički je nastupala uz vodeće hrvatske orkestre. Pobjednica je Međunarodnog violinističkog natjecanja A. Marcosig u Italiji 1998. Od 1997. do 2002. bila je članica Zagrebačkog klavirskog trija s kojim je osvojila niz nagrada i priznanja u zemlji i inozemstvu, gostovala na međunarodnim festivalima komorne glazbe u Izraelu, Norveškoj, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji i Nizozemskoj, te pohađala majstorske tečajeve kod Isaaca Sterna, Leona Fleishera te članova priznatih svjetskih kvarteta (Emerson, Juilliard, Borodin, Bártok, Smetana) i Grieg trija. Bila je članica ‘Pacific Music Festival Orchestra’ u Japanu (2003.), ‘Symphony Orchestra Academy of the Pacific’ u Kanadi (2004.), Rotterdamskog komornog orkestra, Amsterdamskog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra Arena di Verona te Zagrebačkih solista. Koncertna je majstorica Opernog orkestra HNK u Zagrebu i profesorica komorne glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Mia Elezović diplomirala je i magistrirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Zvjezdane Bašić. Studij je nastavila na Hochschule für Musik u Beču te na Hochschule für Musik u Frankfurtu u klasi Herberta Seidela. Na poziv japanske vlade 2004/2005. godine boravila je na Showa University u Kawasakiju u sklopu istraživačkog rada na temu suvremenih japanskih skladatelja za klavir. Godine 2009. magistrirala je u programu Contemporary Performance na ‘Manhattan School of Music’ u New Yorku. Uspješno je nastupala na međunarodnim pijanističkim natjecanjima i primila različite nagrade za uspješno umjetničko djelovanje. Surađivala je s brojnim orkestrima i komornim sastavima u Europi, Japanu i Americi te umjetnicima i dirigentima (K. Ono, P. Dešpalj. P. Rophé, A. Kalajdžić, P. Škerjanc, Z. Srzić i dr.). Bila je članica mnogih ansambala za suvremenu glazbu poput Španjolskog nacionalnog ansambla za suvremenu glazbu, ECCE ansambla i ‘Le Train Bleu’ u New Yorku, SAD. Bila je gošća radijskih i TV programa u Hrvatskoj i Njemačkoj te mnogih domaćih i inozemnih glazbenih festivala. Djelovala je na brojnim inozemnim glazbenim učilištima (npr. Kyoto University for Music and Arts, Manhattan School of Music, Umjetnička akademija u Splitu) a od 2010. predaje na Conservatoire Royal de Liège u Belgiji i od 2015. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Program je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija.

Datum

ruj 29 2023
Expired!

Vrijeme

18:00 - 19:30
Kategorija
Go to Top