Književni susret NA BAŠTIONU, gost IVICA PRTENJAČA

Književni susret NA BAŠTIONU, gost IVICA PRTENJAČA

Gost ovogodišnjeg, 16. izdanje književnog susreta “Na Baštionu”, bit će poznati hrvatski književnik Ivica Prtenjača. Program će se održati u četvrtak, 19. svibnja, u buzetskoj starogradskoj jezgri, na trgu ispred Zavičajnog muzeja (u slučaju lošeg vremena – u muzeju), s početkom u 19 sati. Razgovor s Prtenjačom vodit će buzetski knjižničar Mirjan Flego. Ulaz je slobodan.

Ivica Prtenjača rođen je 27. siječnja 1969. u Rijeci, gdje je studirao kroatistiku na Pedagoškom fakultetu.

Radio je u izdavačkim kućama Profil i Školska knjiga. Istaknuti je promotor književnosti, sudionik, voditelj i organizator književnih susreta i događanja. Predsjednik je odbora Goranova proljeća. Na Hrvatskom radiju vodi i autorski potpisuje emisije “Moj izbor” i “Jutro na Trećem”. U književnosti se javlja kao pjesnik, pripadnik mlade generacije koja je stasala u drugoj polovici 1990-ih. Uvršten je u više antologija i pregleda hrvatske poezije. Prozni debi ostvaruje romanom “Dobro je, lijepo je” (2006). Piše i predloške za dramske izvedbe. Pjesme i knjige su mu prevođene na 20-ak jezika. Predstavljao je hrvatsku književnost na brojnim susretima u inozemstvu.Član je Hrvatskog društva pisaca. Živi i radi u Zagrebu.

Živi i radi u Zagrebu.

Piše poeziju, prozu, dramske tekstove, novinske kolumne, a često vodi i književne festivale, promocije ili književne sajmove. Pojedine pjesme, ciklusi ili knjige prevedeni su mu na dvadesetak jezika. Sudjelovao na dvadesetak europskih poetskih festivala i susreta kao pozvani hrvatski predstavnik. Uvršten u više antologija, izbora, pregleda i povijesti hrvatske književnosti.

Datum

svi 19 2022
Expired!

Vrijeme

19:00 - 20:00
Kategorija
Go to Top