Hrvoje Jurić: Put sjevera – putopisno predavanje i promocija knjige

Hrvoje Jurić: Put sjevera – putopisno predavanje i promocija knjige

Hrvoje Jurić: Put sjevera – putopisno predavanje i promocija knjige

 

U ponedjeljak 13. studenog s početkom u 19 sati u Gradskoj knjižnici Buzet gostuje putopisac Hrvoje Jurić, koji će održati predavanje i promovirati svoju novu knjigu “Put sjevera”.

Na ovoj ekspediciji Hrvoje je putovao u društvu svoja dva psa, Ene i Maxa.

Nakon 45 dana putovanja elektrićnim biciklom od Osla do Nordkappa Ena, Max i Hrvoje prešli su više od 2100 kilometara Norveške, po zimi! Na ekstremnim temperaturama, koje su znale ići i ispod -40 Celzijusa dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometara. Dok je Hrvoje biciklirao Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici. Od prelaska preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne fjordove pa sve do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom.

Za vrijeme putovanja preko Facebook stranice „Giant World Tour by Hrvoje Jurić“ preko 3 milijuna ljudi pratilo je objave, od čega je oko 400 000 direktno bilo uključeno kroz komentare i druge reakcije.

Svaki petak za vrijeme putovanja (sredina veljače – kraj ožujka) u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ objavljen je dvominutni video u kojem su prikazane dogodovštine ovog nesvakidašnjeg čopora.

O projektu je pisano u svim hrvatskim i regionalnim medijima, a BBC Balkan je napravio i kratak video.

Ovaj projekt nastavak je na putovanje oko svijeta, koje je Hrvoje realizirao 2019. godine i time neslužbeno postavio četiri Guinnessova rekorda.

Datum

stu 13 2023
Expired!

Vrijeme

19:00 - 20:00
Go to Top