GOŠĆA NAŠE GOŠĆE: Marija Ribarić & Marilena Dužman

GOŠĆA NAŠE GOŠĆE: Marija Ribarić & Marilena Dužman

POU „Augustin Vivoda“ Buzet pokreće novi program pod naslovom “Gost našeg gosta”. Riječ je o susretima s više ili manje poznatim i svakako zanimljivim osobama, koji će se organizirati po principu: gost domaćin ( glazbenik, književnik, likovni umjetnik, sportaš, poduzetnik…) u goste dovodi svoga gosta iz iste branše. Kroz njihov međusobni razgovor te kroz uvodnu najavu moderatora, publika će se upoznati s njihovom biografijom, kreativnošću, postignućima, hobijima, planovima…

Naša prva gošća je Marija Ribarić, buzetska pjesnikinja, spisateljica, poduzetnica, pjevačica i kulturna aktivistica koja će u četvrtak, 17. lipnja ugostiti ližnjansku književnicu Marilenu Dužman, poznatu po ovećoj produkciji uglavnom ljubavnih romana.

Program će se održati u Narodnom domu u 20 sati. Ulaz je slobodan.

 

Marilena Dužman diplomirana je ekonomistica, majka dvoje djece, koja živi i radi u Ližnjanu. Do sada je objavila 6 romana, od kojih jednu crnohumornu priču Mrtav, a gladan dok su ostali naslovi ljubavni. Gdje mi je psihijatrica?, Opsidijan, Razgovori s ginekologom i Slobodan pad smješteni su radnjom na  istarsko područje te su jako dobro prihvaćeni od strane publike.  Posljednji objavljeni roman Skriveno  srce prvi je u nizu o obitelji Marwood iz Texasa.  Aktivna je na društvenim mrežama, te rado odgovara na pitanja svojih čitatelja, od kojih većinu uglavnom čine žene. Možete je pronaći na Facebook profilu Marilena Dužman i stranici Marilena Dužman/Autor, na Instagramu @marilenaduzman i LinkedInu.

Zbog korištenja čakavštine u svojim romanima zapažena je u svojoj Općini Ližnjan, koja joj je ove godine uručila nagradu za osobite uspjehe i postignuća u književnoj umjetnosti te promociji Ližnjana i  ližnjanskog govora u svojim književnim djelima.

O Marileninim romanima pisale su mnoge poznate book blogerice poput Ane Jembrek, Alis Marić, Andree Cvjetković, Rose Strong, Tamare Štiglić Vodopić, a dala je na desetke intervjua za razne novine,  portale i časopise. Gostovala je na brojnim radio postaja diljem Hrvatske, na čije se pozive rado odaziva nakon objave novih naslova.

Spomenuli su je na facebook stranicama Ključ za knjigu, Čitaj knjigu, Books and Sweets, DNA čita autor, Life and Socks, Veličanstvena knjiga, Knjige su moj svijet, Sovin kutak, Čitam Gledam Slušam, Readinglist, Knjigožderonja, Knjige koje oduzimaju dah, P.S.I love books, Just Read, Knjiški moljac i mnogim drugim.

Uskoro očekujemo njezin sedmi roman naziva Haker.

Marilena sama izdaje svoje naslove, a zašto se odlučila na samoizdavaštvo doznat ćemo iz razgovora s njom.

 

Datum

lip 17 2021
Expired!

Vrijeme

20:00 - 21:00
Kategorija
Go to Top