DRVO ŽELJA

DRVO ŽELJA

27.07.2021.  Kino Buzet, u 10 sati

CARTOON MATINEJE: DRVO ŽELJA

 

Umjesto najavljenog filma „Kućni ljubimci na tajnom zadatku“ u utorak, 27.7. u buzetkom će se kinu, u sklopu ciklusa Cartoons matineje, prtikazati film „Drvo želja“ (Sanctuary Tales: Wishmas Tree).

SADRŽAJ FILMA:
U skrivenom su gradu njegovi građani davno sklopili pakt o suživotu u harmoniji, ali mlada oposumka Kerry sanja o avanturi izvan zidina grada. Na ceremoniji koja se odvija svake godine, ona ubere posljednje sjeme s mitskog Stabla želja, koje nekako pokreće apokaliptičnu ledenu oluju. Sljedećeg jutra se budi u svom gradu koji je prekriven snijegom, a svim stanovnicima zaprijeti opasnost. Kerry će imati jako malo vremena kako bi ispravila svoju pogrešku i spasila svoj grad i njegove stanovnike.

Film “Drvo želja” progovara o problemima s kojima se čovječanstvo suočava već desetljećima – globalno zatopljavanje, gubitak šuma, nebriga za prirodu. Također se progovara o važnosti zajednice i zajedničkog djelovanja. Glavni likovi u svojim nastojanjima da im se ostvare želje čine i pogreške koje ih poslije skupo koštaju i negativno utječu na cijelu zajednicu. Film nam šalje poruku da kada se tako nešto dogodi da iz pogrešaka treba naučiti i više ih ne ponavljati. Film je odlična podloga za razgovor s djecom o ekologiji i očuvanju prirode. Ali isto tako i za razgovor o neželjenim događajima i kako se iz njih mogu naučiti važne pouke. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 6 .

Datum

srp 27 2021
Expired!

Vrijeme

10:00 - 23:30
Kategorija
Go to Top