CVRČAK I MRAVICA – SENZORNA PROJEKCIJA

CVRČAK I MRAVICA – SENZORNA PROJEKCIJA

UTORAK 9.4. U 10:00 SATI : CVRČAK I MRAVICA – SENZORNA PROJEKCIJA
U sklopu projekta “U istom filmu – korak do kulture” u utorak 9. travnja u 10:00 sati u buzetskom Kinu bit će održana besplatna javna senzorna projekcija animiranog filma Luke Rukavine.
Ovaj film dobio je službenu preporuku za prikazivanje osnovnim školama od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja!
Radi se o svojevrsnoj adaptaciji Ezopove basne i priče Darka Bakliže. Radnja je prilagođena današnjem vremenu i promiče toleranciju i suživot kroz zbližavanje Cvrčka i Mravice koji uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora.
U novom viđenju basne ispričane od strane Ezopa i La Fontainea, Ket je cvrčak koji svira gitaru sa svojim bandom, zabavljajući bezbrižne kukce u okolici. Nedaleko živi mravlja princeza Antoneta, u mravinjaku gdje se cijeni samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Kad se slučajno susretnu, među njima se rađa bliskost. Shvativši da cvrčci ne mogu preživjeti zimu, Antoneta ih želi spasiti, ali bezuspješno. No kad ju otme pokvareni mrav Anteodor, cvrčci predvođeni Ketom priskaču joj u pomoć.
Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne. Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno.
Projekcija je besplatna, uz preuzimanje ulaznica na blagajni kina. Realizira se u suradnji pulske udruge Metamedij, Kina Valli i Škole za odgoj i obrazovanje – Pula, te uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pule te Zaklade Kultura nova.

Datum

tra 09 2024
Expired!

Vrijeme

10:00 - 23:30
Kategorija
Go to Top