Beer, ti & ja – Belfast Food & Bruman bira – otvorenje Buzetskog ljeta 2021.

Beer, ti & ja – Belfast Food & Bruman bira – otvorenje Buzetskog ljeta 2021.

Otvorenje Buzetskog ljeta 2021. na kaštelu Petrapilosa, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Buzeta.
Ulaznica: 20,00 kn.
U ulaznicu je uključen prijevoz na relaciji Opatija (Žonti) – Kaštel.
Za glazbeni ugođaj zadužen je glazbeni sastav Belfast Food iz Rijeke, a za dobro raspoloženje Bruman bira iz Buzeta.
Belfast Food glazbeni je sastav koji djeluje pod ovim imenom od listopada 1996. godine, kada su članovi sastava naziv “Ima tu neshto” po ideji Erika Malnara promijenili u Belfast Food. Belfast Food se profilirao u kvalitetan sastav što su potvrdili svojim glazbenim i zabavljačkim umijećem. Tijekom njihovih nastupa uvijek je prisutna dostatna količina energije i dobrih vibracija. Sastav od svojih početaka bazira svoju glazbu na spoju što izvornijeg irskog zvuka sa čvrsto odsviranom bazom, a u zadnje vrijeme, aktualniji su i elektronski prizvuci koji još dodatno upotpunjuju njihov zvuk.
Belfast Food isključivo radi na autorskim djelima, koja spajaju njihova iskustva u Irskoj glazbi sa njihovim glazbenim stremljenjima koja zalaze i u druge glazbene vode. Na koncertima također uz autorske uratke, sviraju i neke irske originalne skladbe te sve ono što osigurava dobru glazbu i provod na njihovim koncertima.
Pivovara Bruman, prva craft pivovara u Buzetu, započela je s radom u rujnu 2018. godine i tako osigurala građanima Buzeta titulu grada s najvećim brojem pivovara po stanovniku.
Bruman su Darko, Goran i Dragan. Ime pivovare odabrano je putem organiziranog natječaja, a riječ Bruman predstavlja pridjev koji se u sjevernom dijelu Istre koristi kako bi opisalo radišnog, marljivog, dobrog, pravog čovjeka.
Kao i svaka velika priča krenuli su skromno. Kažu: Počeli smo kuhati pivo u loncu iz garaže kao hombreweri prije 2014. godine, pivo su probali prijatelji i poznanici koji su bili oduševljeni tako da su nas drugi tjerali da radimo sve više i više. Većinu informacija o kuhanju piva se skupilo na forumu pivarstvo.info, internetu i knjigama.
U ovom kratkom vremenu na tržište se izbacilo 10-ak piva, od čega prednjače zahmeljeni američki stilovi.

Datum

lip 20 2021
Expired!

Vrijeme

21:00 - 12:00
Kategorija
Go to Top