4. TIK u Buzetu – 21.9. gost: Saša Ceci

4. TIK u Buzetu – 21.9. gost: Saša Ceci

4. Tjedan istarskih knjižnica održat će se od 19. do 23. rujna 2022. pod sloganom Pravi rub znanosti.
Ovogodišnja tema je posvećena znanosti odnosno razlici između pseudoznanosti i znanosti, a odvijat će se pod sloganom Pravi rub znanosti.
U Buzetu će 21.9. u Gradskoj knjižnici s početkom u 19:00 sati  gostovati Saša Ceci, koji će održati predavanje s temom:
Svrha znanstvenika u modernom društvu
Saša Ceci je fizičar s Instituta Ruđer bošković, voditelj znanstvene emisje Treći element s HRT-a i autor znanstvenopopularnog bloga Blesimetar na portalu Jutarnjeg i na facebooku, a u ovom predavanju prenijet će nam svoje viđenje uloge znanstvenika u modernom društvu. Što je ono što znastvenici daju društvu, ali i što ne daju, iako bi mogli? Iako društvu to treba. I iako su oni jedini koji to mogu dati. Koja je svrha znanosti i znanstvenika ključno je pitanje koje si postavlja, a pravi odgovor potražit će zajedno s publikom na ovom predavanju.
 
Cilj je manifestacije povećati vidljivost knjižnica u javnosti te istaknuti njihovu vrijednost i nezamjenjivu zadaću u edukaciji, osobnom formiranju i razvoju, pristupu informacijama i znanju, očuvanju kulturne baštine i u konačnici, i u užitku čitanja.

Datum

ruj 21 2022
Expired!

Vrijeme

19:00 - 20:00
Kategorija
Go to Top