naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
NE PROPUSTITE FEŠTU OD KLAPA - OVAJ VIKEND U BUZETU
26.3.2012 18:17 | Dodao: admin
Dođite i odlučite kome će pripasti BUZEĆANKA - nagrada publike! Ovog petka i subote, 30. i 31. ožujka, Buzet će biti središte klapskog svijeta istarsko-kvarnerskog podneblja. Dvadeset i osam klapa u netjecateljskom dijelu programa, od čega trinaest ženskih i petnaest muških, te jedna klapa gost - predstavit će svoje najnovije glazbene dosege na pozornici buzetskog Narodnog doma, na jubilarnom, 15. KIK Festu - Festivalu klapa Istre i Kvarnera.

Buzetska klapa "Pinguentum" i ove će godine biti izuzeta iz natjecanja, ali njena vjerna publika nipošto neće biti zakinuta. Naime, Pinguentini će se na obje klapske večeri pojaviti u ulozi gosta i pjesmom predstaviti klapsko stvaralaštvo maestra Dinka Fia (u petak) i maestra Ljube Stipišića Delmate koji su nas zauvijek napustili prošle godine, a kojima je Organizator posvetio ovogodišnji KIK Fest.

Na večeri ženskih klapa, u petak, 30. ožujka, natjecat će se, i to upravo ovim redoslijedom:
Klapa Hreljin, Klapa Rožice iz Šapjana, Klapa Kaštelanke iz Buja, Klapa Rožice iz Marušići, Klapa Romansa iz Buja, Klapa Kirice iz Grižana, Klapa Teranke iz Pule, Klapa Roč, Klapa Kastav, Klapa Kamelija iz Opatije, Klapa Teha iz Cresa, Klapa Sveta Jelena iz Dramlja i Klapa Volosko iz Opatije.

Na večeri muških klapa, u subotu, 31. ožujka, nadmetat će se, ovim redoslijedom muški sastavi:
Klapa Škrljevo, Novačanska kumpanija iz Pazinskih Novaki, Klapa Boškarin iz Huma, Klapa Zvonimir iz Baške, Klapa Trabakul iz Kostrene, Klapa Kornarija iz Marušići, Zvonejski kanturi iz Zvoneća, Klapa Volta iz Novigrada, Klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog, Klapa Bukaleta iz Pazina, Klapa Kastav, Klapa Lungomare iz Umaga, Klapa Tić iz Triblja, Klapa Teran iz Trviža i Klapa Kvarner iz Bakra.

Klape će pratiti i ocjenjivati peteročlani stručni ocjenjivački sud u sastavu:
JURE ŠABAN STANIĆ, Omiš - predsjednik žirija,
mr.sc. JOŠKO ĆALETA, Zagreb - član,
dr.sc. MIRNA MARIĆ, Rijeka - članica,
JURICA BOŠKOVIĆ, Zagreb - član,
ANTE RADOS, Zadar - član.

Žiri će odlučiti kome će pripasti :
- prva, druga i treća nagrada KIK Festa, a odredit će i koja je klapa zaslužila "Brkicu" - nagradu za najbolju interpretaciju napjeva s elementima istarsko-primorskog glazbenog izričaja. Posjetitelji u dvorani odabrat će svoga pobjednika i dodijeliti "Buzećanku" - nagradu publike. Svaka prodana ulaznica ujedno je i glasački listić.

Nagrađenim klapama uručit će se umjetnička keramika autorice Maje Štrk Snoj iz Opatije.

Ovogodišnji festival pamtit će se po rekordnom broju prijavljenih klapa, ali i po debitantima kojih ima čak četiri, a to su ženska Klapa Kaštelanke iz Buja i tri muške klape: Novačanska kumpanija iz Pazinskih Novaki, Klapa Zvonimir iz Baške i Klapa Bukaleta iz Pazina.

Ove je godine došlo i do promjene u sastavu žirija, tako će umjesto dosadašnjih članova prof. Ludvika Slane i prof. Mladena Magdalenića, u stručnom ocjenjivačkom sudu raditi mr.sc. Joško Ćaleta iz Zagreba, etnomuzikolog, glazbeni pedagog i dirigent, autor, aranžer, umjetnički voditelj klapa i klapski pjevač te Ante Rados iz Zadra, višestruko nagrađivani autor, skladatelj, tekstopisac, umjetnički voditelj klapa i pjevač.

Organizator manifestacije je POU "Augustin Vivoda" Buzet, pokrovitelji su Grad Buzet i Istarska županija - Župan Ivan Jakovčić. Glavni medijski partner je HR Radio Pula, a medijski pokrovitelji su: Radio Istra, Radio Zona, RIMA, Glas Istre i TV Nova Pula. Glavni sponzor je Favorit pivo, a sponzori su: Erste banka PJ Buzet, IKB Umag, Pekara Ošo Buzet, Edra Buzet, Citroen CIB Commerce Buzet, Trio I Buzet, Lakmus Buzet, Reprezent Buzet i Vinarija Adriana Černeke iz Medveja.

Ulaznice su u prodaji u upravi Učilišta (i u Knjižnici) a mogu se kupiti u upravi Učilišta te u knjižnici, i to ponedjeljkom i četvrtkom od 9 do 19 sati, a utorkom, srijedom i petkom od 9 do 15 sati. Cijena ulaznica za žensku večer je 30,00 kuna, za mušku večer 50,00 kuna, a komplet ulaznica (1 za mušku + 1 za žensku večer) prodaje se po 60,00 kuna. Svaka je ulaznica ujedno i glasački listić čime svaki posjetitelj - kupac ulaznice - izravno bira svoju klapu favorita i odlučuje o dodjeli "Buzećanke".


Veljača 2019
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©