naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
JESEN U LAPIDARIJU DOVODI NAM SUPER GLAZBU UZ ALBU & LEA
21.9.2011 0:00 | Dodao: admin
U četvrtak, 29. rujna s početkom u 19 sati, u buzetskom će se Zavičajnom muzeju održati cjelovečernji koncert riječkog glazbenog dua "Alba & Leo". Posjetitelji će moći zaista uživati u izvrsnim interpretacijama svjetskih pop uspješnica u jazz interpretaciji (Parole, Parole, Dance Me To The End of Love, Summertime, Redemption song, itd...). Ulaz je slobodan.

Alba i Leo zajedno nastupaju od 2005. godine Alba je s najvišim ocjenama diplomirala jazz pjevanje na Konzevatoriju Giuseppe Tartini u Trstu pod mentorstvom prof. Glauca Veniera. Dobitnica je Erasmusove stipendije.
Studirala je i na konzervatoriju Escola Superior de Música e das Artes e do Espectáculo di Porto u Portugalu.

Leo Škec je izuzetno talentirani gitarist s velikim iskustvom u revijalnoj i jazz glazbi. Radio je u raznim glazbenim formacijama, od dua do big banda, a nastupao je i s najvećim imenima hrvatske estrade.
Repertoar dua danas manjim dijelom čine jazz standardi, a pozornost je više usmjerena na originalne obrade pjesama najrazličitijih žanrova i govornih područja.

U poslijednje vrijeme za gitaru, ali i za vokal, koriste live looping čime još više obogaćuju i osnažuju svoj zvuk otvarajući si pritom novi prostor za istraživanje i improvizaciju.

BIOGRAFIJE

Alba Nacinovich rođena je u Rijeci 1986. godine. Vrlo rano se počela baviti glazbom, nastupajući na raznim dječjim festivalima, među kojima i na Međunarodnom dječjem festivalu "Zecchino d'Oro", gdje je 1993. godine osvojila drugo mjesto, tj. "Zecchino d'Argento". Učila je klavir kod prof. Roberta Hallera, sudjelovala je u nekoliko kazališnih kpredstava u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, kao glumica i i kao pjevačica. Godine 2003. s bendom Matriz osvojila je 1. nagradu na riječkom rock festivalu "Gitarijada".

Trenutačno pohađa viši stupanj jazza pri konzervatoriju "Giuseppe Tartini" u Trstu, gdje je studira u klasi profesora Klausa Gesinga, Glauca Veniera, Giovannia Maiera, Stefana Bellona, Carle Marcotulli i Marcella Tonola. U sklopu programa razmjene studenata Erasmus jedan je semestar pohađala na Escola Superior de Musica e das Artes do Espectáculo u Portu, (Portugal) gdje je studirala sa profesorima Michaelom Laurenom, Sofijom Ribeiro i Paulom Perfeitom. Tijekom posljednjih nekoliko godina pohađala je mnoge majstorske radionice, među kojima i one Norme Winstone, Stefana Bollania, Diane Torto, Ohada Talmorea, Harjoa Pasveera, Pedra Madalenoa i drugih.

Leo Škec rođen je u Rijeci 1985. godine. Počeo je svirati gitaru u dobi od 16 godina. Godine 2003. ulazi u sastav lovranskog puhačkog orkestra gdje uz prof. Zorana Dumičića ? Dume savladava ritam i postaje glavni gitarist. U međuvremenu upoznaje i produbljuje različite glazbene stilove kao što su rock, pop, jazz i latino glazba. Kao član P.O.L.-a i Big Banda Josipa Pepija Forembachera , Leo je svirao s nekim od najpopularnijih umjetnika hrvatske pop i jazz scene (Gibonni, Oliver Dragojević, Severina, Elvis Stanić, Lela i Joe Kaplowitz, Meri Trošelj , Marko Tolja i Tina Vukov). Zajedno s Franjom Črnjarićem na alt saksofonu, godine 2004. Dume i Leo formiraju bend nazvan "Puma i Tri lava". Time započinje Leov ozbiljniji rad na jazz standardima. Godinu dana kasnije osnovan je bend "LoveRunners" s Borisom Kačićem na udaraljkama i Albom Nacinovich kao vokalisticom.

Alba and Leo uskoro započinju novi projekt. Odabiru i, na sebi svojstven način, obrađuju pjesme Norah Jones, Madeleine Peyroux, Sare K i Vaya Con Dios. U ljeto 2007.godine, zahvaljujući Leli i Joeu Kaplowitz, Alba & Leo, započinju raditi kao duo.

U siječnju 2008. godine snimaju šest pjesama u promidžbene svrhe, a nakon šest mjeseci pauze (Alba u to vrijeme studira u Potrugalu), nastavljaju s nastupima.Sudjeluju na "Jazz na Kosnice" festivalu u Mošćenicama, Last minute Jazz Festivalu u Balama , a nastupi im se redaju po čitavoj Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Planiraju uskoro snimiti svoje originalne skladbe, nastale tijekom posljednjih nekoliko godina.


Veljača 2019
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©