naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
I BUZET U NOVOM GLAZBENOM SHOWU HRT-a "PJEVAJ MOJU PJESMU"
26.5.2011 16:11 | Dodao: admin
Buzećanke i Buzećani već su se nebrojeno puta dokazali kao dobri, kvalitetni i uspješni pjevači. Veliki je broj mladih glazbenih talenata prošao kroz udrugu "Mali veliki mikrofon" i uz stručnu podršku voditelja Alana Poropata dokazao svoje pjevačke sklonosti i sposobnosti. Nisu izostale ni nagrade, a takva su priznanja članovi "Mikrofona" donosili i s raznih pjevačkih natjecanja izvan Hrvatske.
Nije stoga čudno što će se Buzet predstaviti i u najnovijem glazbenom showu HRT-a "Pjevaj moju pjesmu". O čemu se radi?
"Pjevaj moju pjesmu" dinamičan je glazbeni show u kojem se u tri pjevačke i jednoj pjesničkoj igri natječu hrvatski gradovi - dva grada po emisiji. Gradove predstavlja troje izuzetnih pjevačkih talenata (tri solista ili vokalna sastava do tri osobe). Na kraju večeri glasovi publike i žirija odlučuju o tome tko ispada, a tko ide dalje. Grad pobjednik serijala dobiva novčanu nagradu koju će utrošiti u humanitarne svrhe.

Glavni je voditelj Miroslav Škoro, a u svakoj emisiji gost večeri je druga hrvatska pjevačka zvijezda. Zadatke timovima zadaje glazbeni producent serijala Nikša Bratoš. Izvode se veliki hitovi hrvatske glazbe, osim u igri "Pjesnik" u kojoj se strana pjesma prepjevava na hrvatski jezik.

Natjecatelje prati veliki orkestar sastavljen od najboljih hrvatskih glazbenika. Za što bolji ukupni dojam i što bolji nastup brinu se vrhunski kostimografi, koreografi, šminkeri i frizeri Hrvatske televizije.

Tko se natječe?

Za svaki grad imaju se pravo natjecati osobe starije od 16 godina, rođene u tom gradu ili okolici te osobe rođene u nekom drugom gradu, ali sa stalnim prebivalištem u gradu koji se natječe.

Natjecatelji mogu biti vokalni solisti ili vokalni sastavi do tri osobe. Osobe mlađe od 18 godina za prijavu moraju imati pismenu suglasnost ili na audiciju moraju doći u pratnji roditelja.

U kojim igrama se natječemo?

"TO SMO MI"

Prvi se izvođač (solist ili vokalni sastav) predstavlja hitom bilo kojeg poznatog pjevača koji je rodom iz šire okolice grada koji se natječe. Tako bi se, primjerice, izvođač iz Garešnice mogao predstaviti nekom pjesmom Ive Robića koji je porijeklom iz tog kraja. Ukoliko ne postoji u regiji niti jedna ikad rođena pjevačka zvijezda, bira se pjesma izvođača porijeklom iz okolnih regija.

"PJEVAJ MOJU PJESMU"

U drugoj igri kandidati izvode obradu pjesme/hita pjevača-gosta večeri ili hita koji za zvjezdu večeri ima neko emocionalno značenje. Hitovi su aranžerski obrađeni u maniri world music pokreta, u skladu s melodijama i instrumentima kraja iz kojeg tim dolazi.

"PJESNIK"

Natjecatelji će morati pokazati i svoj pjesnički talent, Timovi će dobiti zadatak na hrvatski prepjevati refren stranog hita ili smisliti novi tekst.

"JUKE-BOX"

U ovoj igri natjecatelji će imati priliku pokazati sav raspon svojeg talenta i glasovnih mogućnosti. Najveće hitove imat ćemo priliku čuti u iznenađujućim aranžmanima - country, latino, rock, pop, šansona...


Veljača 2019
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©