naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
PREDAVANJE: SHIATSU - blagotvorna masaža tijela i duha
23.11.2010 19:50 | Dodao: admin
U petak, 26. studenoga, u buzetskom će se Narodnom domu (vijećnica) održati predavanje na temu: SHIATSU (metode, tretmani, masaža tijela i duha). Predavanje počinje u 18 sati, a predavačica je Marija Majetić, shiatsu praktičarka iz Zagreba. Ulaz je slobodan.
ŠTO JE SHIATSU?
Shiatsu je metoda rada na tijelu koja potječe iz holistički orijentirane dalekoistočne medicine i filozofije, stare preko 5000 godina.
Shiatsu se razvio u Japanu početkom 20. stoljeća te je 60-tih godina prenesen u SAD gdje se, obogaćen zapadnim saznanjima anatomije, fiziologije i psihologije, razvio u formu kakvu danas poznajemo.
Među mnogobrojnim tehnikama rada na tijelu shiatsu je, bez sumnje, među najraširenijima. Zbog svoje efikasnosti postao je cijenjena alternativna terapija u Europi i SAD-u.
U Japanu je još 1952. godine priznat kao pomoćna medicinska disciplina. Shiatsu je 1997. godine priznat u Europskoj uniji kao jedna od osam metoda nekonvencionalne medicine za koju se izdvajaju sredstva za istraživanja o djelotvornosti.

KAKO DJELUJE?
Shiatsu uspostavlja i podržava zdravlje kroz uravnoteživanje tjelesnog energetskog sustava. Životna energija u tijelu teče mrežom meridijana koji su povezani s pojedinim organima i sustavima. Pritiskom prstiju i dlanova na pojedine točke i zone na tijelu, istezanjima i rotacijama udova i zglobova, shiatsu praktičar pokreće životnu energiju i mehanizme ozdravljenja. Shiatsu prije svega djeluje preventivno.
"Čisti" organizam od svakodnevnih nakupljenih informacija i stresa. Često nam nije dovoljan više niti san, vikend ili čak godišnji odmor da se riješimo kroničnog osjećaja umora i drugih tegoba (nervoze, glavobolje, nesanice, ...). Tu shiatsu uskače kao pomagač u pročišćavanju i uravnotežavanju živčanog, endokrinog, dišnog, probavnog i drugih sustava.

SHIATSU POMAŽE KOD
bolova u leđima i vratu, glavobolje, migrene, smanjene pokretljivosti, menstrualnih tegoba, problema s probavom, kod nesanice, depresije, napetosti, tuge, psihičkog i duševnog nemira, ...

KAKO IZGLEDA TRETMAN?
Tretman se može izvoditi na različitim razinama:
- STRUKTURALNOJ (mišićno - koštani problemi: pomaci kralježaka, bolovi u različitim dijelovima leđa, ukočenja, ishijas)
- ENERGETSKOJ (problemi s padom energije, kronični umor, problemi s imunitetom, glavobolje, alergije, problemi s probavom, vrtoglavice, šum u ušima, ...)
- MENTALNOJ (nemogućnost koncentracije, raspršenost misli, neorganiziranost, stalni mentalni dijalog...)

Kod lakših simptoma, metoda je učinkovita nakon par tretmana, dok kod težih oboljenja (npr. autoimune bolesti), učestalost tretiranja se produžuje na duži vremenski period, i to u određenom ritmu: jednom u 7 do 10 dana.
Shiatsu je djelotvoran u kriznim životnim razdobljima, pubertetu, krizi srednjih godina, menopauzi, ...
Shiatsu tretman se izvodi na podu, na mekanoj strunjači. Klijent je odjeven u udobnu odjeću od prirodnog materijala.

ISTRAŽIVANJA O DJELOTVORNOSTI
Europska shiatsu federacija (ESF) i Zdravstvena škola Sveučilišta u Leedsu, pod vodstvom prof. Andrewa Longa, proveli su znanstvenu dvogodišnju studiju tijekom koje su pratili 948 klijenata i 90 shiatsu praktičara, u Austriji, Velikoj Britaniji i Španjolskoj, kako bi ustanovili tko su korisnici shiatsu tretmana i zašto, koji je raspon kratkoročnih i dugoročnih učinaka tretmana, koji je doprinos shiatsua sustavu zdravstvene zaštite itd.
Studija je pokazala dosljedno bilježenje pozitivnih iskustava i koristi u sve tri zemlje te održavanje takvih rezultata tijekom dužeg vremenskog razdoblja.
Neki od glavnih učinaka koje klijenti navode jesu: opuštenost i osjećaj smirenosti, osjećaj energiziranosti, smanjenje stresa i napetosti, manje problema s mišićima i zglobovima, smanjnje umora, veći radni učinak, bolja koncentracija, opće poboljšanje zdravlja, motiviranost za promjenu načina života (zdrava prehrana, više tjelovježbe, ...).
Više o shiatsu potražite i na: www.beautymag.net/lifestyle/duhovne_tehnike/shiatsu

Podaci o predavačici:
MARIJA MAJETIĆ, shiatsu praktičarka
Mob. 098/178-24-69
e-mail: marija.majetic@gmail.com


Veljača 2019
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©