naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
ŠEST MEDALJA MALIM ISTRANIMA NA PRVOM PRVENSTVU HRVATSKE U DRUŠTVENIM IGRAMA
16.7.2009 17:27 | Dodao: admin
Da mali Istrani vole društvene igre, pokazali su na Prvom prvenstvu Hrvatske u društvenim igrama održanom u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Od devet mogućih, kućama, su domaćinima pred nosom ponijeli šest od mogućih devet medalja. Tri medalje osvojili su Buzećani; Roberta Šverko prvak je Hrvatske u igri ?Riječ na riječ, Arian Bašić dobitnik je srebra u igri Monopoly, a Matea Posedel osvojila je broncu u igri Pogodi tko. Pazinjani su se okitili sa dva zlata, Ivan Maligec prvak je u Monopolyju, a Đeni Ujčić u Pogodi tko. Srebro u Pogodi tko pripala je Petri Dušić iz Novigrada. U sastvau pazinsle ejkip bila još Karla Pamić, novigradske čiji je boravak u Splitu omogućio Grad Novigrad Anna Beg.
Ma tko je sretniji od knjižničarki: Ive Ciceran i Marina Sironić iz Pazina i Dijana Lipovac iz Novigrada. Jer u velikom finalnom natjecanju, među 2O-tak gradskih knjižnica iz čitave Hrvatske, Istarsku županiju, predstavljale su upravo knjižnice iz Buzeta, Pazina i Novigrada. Klasifikacije je prošlo više od 1500 djece diljem Hrvatske, a 36 najboljih dobilo je priliku da tijekom četverodnevnog natjecanja, odmjeri snage u Splitu.
Buzetskim dobitnicima ovih neobičnih medalja preksinoć je po povratku iz Splita upriličen pravi svečani doček. Gradonačelnik Valter Flego, predsjednik Gradskog vijeća Dario Krivičić i dopredsjednica Michela Blagonić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Mirjana Pavletić čestitali su đacima društvenjacima. Gradonačelnik Flego pokroviteljem putovanja i četverodnevnog boravka Buzećana u Splitu, rekao je da se veseli uspjehu osnovaca na državnom prvenstvu te čestitao knjižničarki Ani Pernić koja se početkom godine na inicijativu tvrtke ?Mense media? I Spliteske knjižnice uključila u ovaj novi projekt. -Početkom godine kupili smo preporučene društvene igre koje je u knjižnici, nakon škole igralo pedesetak osnovaca, njih trinaest prošlo je u travnju kvalifikacije, a tri najbolja otputovala su u Split, rekla je Pernić.
U pazinskoj knjižnici četrdeset osnovaca kandidiralo se za društvene igre. Euforično raspoloženje vladalo je već u klasifikacijama, a najsretniji su bili finalistti koji su se izborili za veliki splitski finale.. -Već sam put u Split kojeg je financirao Grad Pazin bila je velika nagrada za pazinske finaliste, a dvije zlatne medalje dodatno su ih razveseliele, kaže Ciceran.
Za male sudionike državnog prvenstva organizirano je razgledavanje Splita i kupanje na kultnim Bačvicama gdje su se najhrabriji okušali u igri Picigina. Organizatori su pripremili i bogate nagrade u suradnji s ?Turbo Limachem?, a nakon finala svi sudionici dobili su priznanja, i zanimljive suvenire iz Splita, a pobjednici naravno medalje. Osim lijepih uspomena, naravno!
?Zlatna? Đeni Ujčić dugo će pamtiti splitsko prvenstvo ne samo po pobjedi u igri Pogodi tko već i po novim prijateljstvima i druženju. -Pravi doživljaj bila je moja prva šetnja po splitskoj rivi koja je definitivno najljepši dio grada, rekla je Đeni. U sastavu pazinske ekipe bila je još Karla Pamić, a novigradske čiji je boravak u Splitu omogućio Grad Novigrad Anna Beg.
Tolika zlata i srebra nose nove obveze, jer prema najavi organizatora, iduće državno prvenstvo u društvenim igrama iduće bis egodine trebalo održati u gradu pobjednika, a postoji mogućnost da ga pazinska i buzetska knjižnica organiziraju zajedničkim snagama apa bi ga buzetska i pazisnak knjižnica u sklaldu sa fer plajem koji ej vladao u čitavoj istarskoj ekipi.

Izvor: G. Čalić Šverko, Glas Istre


Veljača 2019
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©