naslov_iznad_slike

Radno vrijeme
------------------------------
Muzej: 09:00 - 15:00
Učilište: 08:00 - 15:00
Knjižnica:
II. Istarske brigade 3/3
Tel. 052/215-545
UTO/SRI/PET:
09:00 - 15:30
PON/ČET:
12:00 - 19:00

Kako do nas
JOSIPA PAVIČIĆ BERARDINI: ŠEST MILIMETARA
29.4.2018 12:54 | Dodao: admin
U petak, 4. svibnja, s početkom u 19 sati, u buzetskom će Narodnom domu Josipa Pavičić Berardini predstaviti svoju knjigu "Šest milimetara" - ispovijest o boli i pobjedi. Knjiga je izašla u izdanju Školske knjige. Evo što o knjizi kaže Alis Marić sa portala "Čitaj knjigu": "Stresla" me Josipa Pavičić Berardini svojom iskrenom i bolnom ispovijesti o saznanju da ima karcinom dojke. Kako je dovoljno šest milimetara da ti promijeni život! Kada je čovjek zdrav, ima tisuću želja. Kada se razboli ima samo jednu - da bude zdrav. Malo nas je toga svjesno dok je sve u redu s našim zdravljem. Ne cijenimo ga, ne zahvaljujemo mu se i na njega gledamo olako. Ali, kad bolest pokuca na vrata, pogotovo ovakva teška i opasna onda nam se život u sekundi okrene naglavačke.


Prilikom jednog tuširanja rutinskim samopregledom Josipa je osjetila malenu i nepomičnu kvržicu u dojci. Istog trena je osjetila paniku i odmah dogovorila pregled iako je redovito odlazila ne preglede. Dijagnoza je bila loša. Hitno je podvrgnuta dvjema operacijama da bi se na kraju, u roku od šest mjeseci odlučila i na mastektomiju ? uklanjanje obje dojke kako bi smanjila rizik od ponovnog obolijevanja. Koja teška odluka!!!!

Josipa je u toj teškoj životnoj situaciji uspjela srušiti sve obrambene zidove i ostati potpuno naga. Trebalo je srediti nered u sebi. Ne samo tjelesni već i duhovni. Izbacila je iz svog života potiskivanje jer ono truje i odlučila je naučiti u potpunosti voljeti sebe jer bez toga nitko od nas nije sposoban voljeti drugoga. Čim se predala postala je nježnija, gipkija i mirnija i zaključila da sve što je živo mora biti nepredvidljivo. Tako je prestao njezin naoko sretan brak, a njezina djeca su na neki način ostala bez majke. Sviđa mi se kako Josipa piše o svom duhovnom sazrijevanju i izlaska iz svih svojih komfornih zona. Ovo nije samo knjiga o bolesti. Ovo je knjiga o promjeni, ljubavi, prijateljstvu, povjerenju i još puno toga. Zato čitajte i sigurna sam da kao ni ja, nećete moći ispustiti iz ruke. Josipa je hrabro i otvoreno napisala zaista sjajnu knjigu.

Iz knjige osim toga saznajemo o njenom iskrenom prijateljstvu s dizajnericom i kiparicom Ivanom Popović koja nije uspjela pobijediti opaku bolest, o prehrambenom režimu kojeg je Josipa provodila, o antiparazitskom programu, o protokolu 13, o zeolitu i još puno toga.

Josipa je provela dva desetljeća karijere u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana prodana u rekordnim nakladama. Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke pomoći. Ponosna je majka dva sina ? Vite i Rocca. Dio prihoda od prodaje ove knjige Josipa će darovati Europa Donni za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Odličan stil pisanja, odlična samospoznaja i otkrivanje zahvalnosti kao jedinog i neprikosnovenog izražaja sreće, nade i vjere!

Svakako čitajte ovoga ljeta!!!

I volite sebe
Prihvaćajte sebe
Prihvatite sve sto vam se nađe na životnom putu
Opraštajte
Budite zahvalni


Studeni 2019
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Stranica je prilagođena za rezoluciju 1024x768
IE 7.0, Firefox 2.0, Mozilla 1.8, Opera 9.0
Izradio: Dejan Hren, 2008 ©